ΣΠΑΡΤΗ. Πληροφορίες ασφαλείς θέλουν να εντείνονται οι επαφές ανάμεσα σε επικεφαλής παρατάξεων ή σε πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Σπάρτης.

Σε ξενοδοχεία, σε café αλλά και σε γραφεία οι συναντήσεις κρατούν ώρες και ως κύριο ζήτημα έχουν τον επικεφαλής μιας σύμπραξης παρατάξεων που δυσκολεύονται, ίσως, να ολοκληρώσουν αξιόμαχο συνδυασμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει γίνει συνάντηση Αργειτάκου - Κανελλοπούλου, επαφή Κανελλοπούλου - Βακαλόπουλου, συζήτηση Βακαλόπουλου - Αργειτάκου, ενώ πρόσωπα, γνωστά και μη εξαιρετέα, πέριξ των επικεφαλής συνδράμουν και είναι παρόντα στις επαφές.

Δεν είναι εύκολη η συνεργασία και η διαμόρφωση ενός μετώπου γιατί σε κάθε συνδυασμό υπάρχει η ισχυρή μερίδα που δεν θέλει συνεργασίες και συμπράξεις ή δεν αποδέχεται άλλον ή άλλην επικεφαλής. Πάντως μόνο χρήσιμη για το δήμο Σπάρτης θα ήταν η ένωση δυνάμεων που θα έχουν όμως ως προτεραιότητα μια σαφή διακήρυξη ιδεών αλλά και ένα πρόγραμμα έργων με πολιτικό υπόβαθρο. Το ζήτημα δεν είναι να αντιταχθούν οι συνεργαζόμενοι σε κάτι που, ενδεχομένως, θεωρούν επερχόμενο «αναγκαίο κακό» αλλά να συνθέσουν θετική και δημιουργική πρόταση που θα πείσει τους πολίτες.

Αυτοί που ακόμα δεν φαίνεται να συζητούν για συνενώσεις και συμπράξεις, τουλάχιστον προεκλογικές, αν και στο λεξιλόγιό τους υπάρχει η συνεργασία, είναι η Ντία Τζανετέα και ο Βαγγέλης Βαλιώτης.

Οι πιο πάνω πληροφορίες απομακρύνουν το σενάριο καθόδου του Θεόδωρου Βερούτη που φαίνεται να «κλειδώνει» στην Περιφέρεια και στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα ενώ φαίνεται ότι καταδικάστηκε και το σενάριο καθόδου του Πέτρου Δούκα με τη στήριξη των κ. κ. Αργειτάκου και Βακαλόπουλου με φόντο τη ΝΔ, ο οποίος θα πρέπει να κινηθεί μόνος.

Την ίδια στιγμή προβληματισμός υπάρχει στους κομματικούς μηχανισμούς τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση των κομμάτων στις δημοτικές εκλογές της Σπάρτης μιας και φαίνεται να κατέρχονται υποψήφιοι - που είναι στελέχη των κομμάτων - σε όλους τους συνδυασμούς. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την επιλογή του στο πρόσωπο του Βαγγέλη Βαλιώτη ο οποίος «ανοίγει» το συνδυασμό και προς το ιδεολογικό κέντρο.

Σε ότι αφορά στη Ντία Τζανετέα σύμφωνα με τις επιλογές της σε πρόσωπα φαίνεται να διαμορφώνει, με καλό ρυθμό, ένα ψηφοδέλτιο που δεν αφήνει περιθώρια για κομματικούς χαρακτηρισμούς που θα το αδικούσαν.

Για τη σαφήνεια του θέματος πρέπει να σημειώσουνε ότι το «κατεβαίνω για δήμαρχος» το έχουν πει μόνον οι κ.κ. Δούκας και Βαλιώτης και αναμένεται να το πουν οι κ.κ. Αργειτάκος, Τζανετέα, Βακαλόπουλος και Κανελλοπούλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις