ΠΥΡΓΟΣ. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακατασκευή του Kολυμβητηρίου της πόλης, μετά και την υπογραφή της σύμβασης του έργου, μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Διάσταση ΑΤΕ» Κώστα Δηλάρη. Παρόντες στην υπογραφή του έργου που αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από την τοπική κοινωνία, ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, ο προϊστάμενος μελετών Άρης Φιλιππόπουλος και ο αναπλ. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελος Τσίκας.

Το έργο, προϋπολογισμού 785.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ, και σύμφωνα με το χρονονοδιάγραμμα της σύμβασης, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο κοινό σε έναν χρόνο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος με τη σημαντική εξέλιξη του έργου που πλέον μπήκε στη φάση υλοποίησης, αρχικά ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και τον κ. Αργυρόπουλο για τον άρτιο συντονισμό όλων των διαδικασιών και δήλωσε:

«Είναι ένα έργο που το ζητά χρόνια η κοινωνία μας και κυρίως η νέα γενιά. Ένα έργο που το έχει στερηθεί πάνω από μια 10ετία η τοπική κοινωνία. Είχε γίνει στο παρελθόν, μια προσπάθεια κατασκευής του έργου αλλά με μελέτη σαφώς υπολειπόμενης της πραγματικότητας και των αναγκών! Εκπονήθηκε σωστή μελέτη, σε γρήγορο χρόνο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, βρέθηκε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ, έγινε ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, κι ανακηρύχθηκε τελικά ανάδοχος μια πολύ αξιόπιστη εταιρεία από τον Πύργο. Ο κ. Δηλάρης, εκπρόσωπος της εταιρείας, είναι γνωστός για τη συνέπειά του και αυτό αποτελεί για μας ένα ακόμη στοιχείο σιγουριάς για τον χρόνο κατασκευής και ποιότητας του έργου».

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Εμβληματικό έργο»

Εμβληματικό, χαρακτήρισε το έργο ο κ. Αργυρόπουλος και δήλωσε:

«Το συνολικό έργο περιλαμβάνει: βελτίωση και στεγανοποίηση της πισίνας, πλήρη ανακατασκευή και βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού στο υφιστάμενο κτίριο, ανέγερση νέου κτιρίου για τις ανάγκες των αποδυτηρίων (αντρικών και γυναικείων) και διαμόρφωση κι αισθητική βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το κολυμβητήριο ως γνωστό έχει κλείσει από το 2012 και το περιμένουν με ανυπομονησία οι νέοι - και όχι μόνο - της περιοχής μας. Συνεχίζουμε με έργα που διαρκώς απαντούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και στην αισθητική αναβάθμιση του δήμου.

Ο κ. Αργυρόπουλος επίσης ενημέρωσε για μια σειρά έργων όπως:

- Στον κύκλο του αθλητισμού ολοκληρώνεται το Κλειστό Γυμναστήριο τον επόμενο μήνα. Ενώ ξεκίνησαν εργασίες στην Αγία Βαρβάρα. Παράλληλα γίνεται συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο το δήμο.

- Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η οδός Κολοκοτρώνη και οι κάθετοι οδοί.

- Δημοπρατήθηκε έργο ασφαλτόστρωσης της οδού Λαμπετίου, των κεντρικών δρόμων Βαρβάσαινας και Αγ. Γεωργίου, καθώς και για τις κάθετες οδούς επί της Αλφειού.

- Την επόμενη εβδομάδα δημοπρατείται το μεγάλο έργο ανάπλασης της ανατολικής πλευράς της πόλης, και συγκεκριμένα: για την οδό Καραϊσκάκη, την πλατεία Μίκη Θεοδωράκη, της οδού Ολυμπίων και της πλατείας Ηφαίστου στα Χαλικιάτικα.

- Αποστέλλεται ο φάκελος για προσυμβατικό έλεγχο του έργου της ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Ολοκλήρωση στον προβλεπόμενο χρόνο

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε: «Οι εξαγγελίες του Δημάρχου Πύργου συνεχίζουν να παίρνουν “σάρκα και οστά”. Μετά το Κλειστό Γυμναστήριο και την Αγία Βαρβάρα, σειρά παίρνει το Κολυμβητήριο. Τα μεγάλα αυτά έργα αθλητικών εγκαταστάσεων θα προσελκύσουν όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην πόλη μας».

- Ο κ. Δηλάρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, μίλησε για την άριστη συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και δεσμεύτηκε για την άμεση έναρξη των εργασιών καθώς και ολοκλήρωση αυτών στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

- Τέλος ο κ. Τσίκας ευχαρίστησε τον κ. Φιλιππόπουλο για τον «αγώνα που έδωσε για την σύνταξη της ώριμης μελέτης του έργου». Κι όπως τόνισε: «Θα κάνουμε το παν για να μπορέσουμε το επόμενο διάστημα, πρώτα να παρακολουθήσουμε όπως χρειάζεται το έργο και έπειτα να το παραδώσουμε έτοιμο για τη νεολαία της πόλης μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις