Αγροτική παραγωγή, Βιολογικός, Σκουπίδια, Διαπλοκή, λέξεις κλειδιά στην αποκαλυπτική συζήτηση με τον Γιάννη Γρυπιώτη

ΣΚΑΛΑ. Με διάθεση ορμητική και άποψη αιχμηρή ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης μίλησε στην εκπομπή του Νότος 94.9 και στην εκπομπή του Ηλία Μπόνου, την Τετάρτη 28/11.

Εξωστρέφεια

Αναφέρθηκε στην προοπτική που διανοίγεται στον Δήμο Ευρώτα για καλή συνεργασία με τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις σε Ιταλία, Ρουμανία και Βουλγαρία.. Μέσω στοχευμένων αδελφοποιήσεων ο Δήμος επιχειρεί και, εν πολλοίς, πετυχαίνει την εδραίωση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη σχέσεων επιχειρηματικής κι εξαγωγικής συναλλαγής.

Ο πλούτος της αγροτικής παραγωγής του Δήμου Ευρώτα πολύ σύντομα θα βρει διεξόδους σε αγορές που εκτιμούν και αποτιμούν την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που παράγονται στον Δήμο Ευρώτα.

Αναφερόμενος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος επαίνεσε τους συνεργάτες του για την επιτυχή διοργάνωση και προεξόφλησε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Βιολογικός και Τεχνική Υπηρεσία

Σχετικά με το θέμα των μεγάλων έργων στάθηκε στον Βιολογικό της πόλης της Σκάλας και κατήγγειλε ότι ανεξήγητες καθυστερήσεις δημοσίων λειτουργών δημιουργούν επικίνδυνα βραδείς ρυθμούς στην υλοποίηση του έργου. Επέμεινε μάλιστα ότι, αν και είναι κατά της δίωξης των δημοσίων υπαλλήλων, θα πρέπει σε περιπτώσεις που βαρύνονται για καθυστερήσεις έργων να διώκονται ποινικά, όταν μάλιστα τα έργα έχουν να κάνουν με την υποδομή ενός τόπου. Ανέφερε ότι η «μητέρα πόλη», η πρωτεύουσα Σπάρτη, θα πρέπει να διαφυλάσσει τους Δήμους που έχουν ανάγκη την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και δεν δίστασε να καταλογίσει ευθύνες για την καθυστέρηση των διαδικασιών του έργου του Βιολογικού.

Διαχείριση απορριμμάτων

Σε ότι αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινώσει συγκεκριμένες λύσεις και μεθόδους, ενώ στηλίτευσε την ανάθεση σχετικών μελετών πολλών χιλιάδων ευρώ που έγιναν στη Λακωνία χωρίς να υπάρχει καν χώρος για την διαχείριση.

Διαπλοκή

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του διετύπωσε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο ένα ολόκληρο σύστημα αντιμετωπίζει την δράση και την πολιτική του στον Δήμο βάζοντας εμπόδια που τελικά δεν ωφελούν κανέναν αλλά εκθέτουν τους υποκινητές τους. Χαρακτήρισε την συνεργασία του με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα άριστη και ζήτησε από κάθε φορέα, ακόμα και από τον Τύπο, να στέκεται στο ύψος των δύσκολων και κρίσιμων περιστάσεων. Δεν δίστασε μάλιστα να καταδικάσει την «εποχή» που οι Δήμαρχοι έτρεχαν στα πολιτικά και υπουργικά γραφεία επαιτώντας κι διαιωνίζοντας ένα σύστημα αναξιοκρατίας και σκοπιμότητας.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιάννη Γρυπιώτη