Το θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείται στην αποπεράτωση του έργου του αυτοκινητοδρόμου «Λεύκτρο – Σπάρτη» ανέδειξε ο συντάκτης του Notospress.gr, Χρήστος Πετρούλιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ηλία Μπόνου στο Notos 94.9.

Ξεκινώντας την ανταπόκρισή του, διάβασε αποσπάσματα από σχετική ανακοίνωση της «Παρέμβασης Πολιτών Σπάρτης», όπου δημοσιεύματα του Τύπου εμφανίζουν το έργο να «παγώνει», λόγω έλλειψης πόρων. Στη συνέχεια, τόνισε ότι τα όσα αναφέρουν τα μέλη της «Παρέμβασης» συνιστούν ανατροπή των δηλώσεων στις οποίες είχαν προβεί ο υπεύθυνος της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Ι. Καρνέσης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, σε ειδική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2012 στην Τρίπολη. Οι συμμετέχοντες είχαν, τότε, δεσμευθεί για την ολοκλήρωση του έργου εντός των προγραμματισμένων χρονοδιαγραμμάτων, δηλαδή τμηματικά, εντός του 2013.

Αφού εξέφρασε την ευχή το «Λεύκτρο – Σπάρτη» να μην καταλήξει στις ελληνικές καλένδες και να μην έχει την τύχη της Ολυμπίας Οδού, η οποία βρίσκεται εγκαταλελειμμένη και μισοτελειωμένη για διάστημα άνω του ενός έτους, υπογράμμισε ότι η Λακωνία δεν αξίζει και δεν αντέχει να απωλέσει μια, ακόμα, ευκαιρία ανάπτυξης.

Ακούστε τι είπε ο X. Πετρούλιας στο Notos Radio 94.9