ΠΑΤΡΑ. Για μια ιδιαίτερη διαδικασία αποσωλήνωσης του 11χρονου αλλά και για την αλυσίδα ζωής που στήθηκε από όλους τους γιατρούς της περιοχής, μίλησε ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης. Ο διακεκριμένος επιστήμονας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και αναφέρθηκε στο πολύωρο χειρουργείο που χρειάστηκε έτσι ώστε να σωθεί το χέρι του 11χρονου Αποστόλη, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά κάνοντας ποδήλατο.

«Είμαι δίπλα στον Αποστόλη, με όλη την ομάδα μου. Έχω κάνει πολλές αποσωληνώσεις, σήμερα ήταν κάτι ιδιαίτερο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης και πρόσθεσε:

«Να μου επιτρέψετε να αναφέρω το πόσο σημαντική είναι η αλυσίδα ζωής, από όλους τους επαγγελματίες υγείας. Από τους διασώστες του ΕΚΑΒ μέχρι τους αγγειοχειρούργους».

«Το Καραμανδάνειο δίνει αγώνες εδώ και δεκαετίες. Θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλη αυτή την απίστευτη ομάδα. Δεν ήταν μόνο οι γιατροί του Καραμανδάνειου, ήρθαν χειρουργοί και από τον Άγιο Ανδρέα. Για περίπου έξι με επτά ώρες, προσπαθούσαμε να σώσουμε το χέρι του παιδιού», εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Ηλιάδης.

«Πιο πολύ από όλα, κρατήστε την αλυσίδα ζωής που στήθηκε από τα νοσοκομεία της περιοχής μας», υπογράμμισε.

«Το παιδί πήγε στο Ρίο, ξανά πίσω στο Καραμανδάνειο και εκεί ξεκινάει όλη η διαδικασία της διάσωσης του χεριού. Έπαιξαν ρόλο και οι ορθοπεδικοί. Ήταν κάτι περίπλοκο, έπρεπε να προστατευτεί. Να δώσουμε συγχαρητήρια και στα τρία νοσοκομεία της περιοχής μας. Ο Αποστόλης θα κάνει όμορφο Πάσχα και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε πως ο 11χρονος «Είναι ένα ευγενικότατο παιδί, πολύ χαμηλών τόνων, έχει εγκλιματιστεί με την ομάδα γύρω του. Έχω μείνει εντυπωσιασμένος για την ευγένεια αυτού του παιδιού, έχει να κάνει προφανώς με την οικογένειά του».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις