Γράφει ο Ευστάθιος Ι. Μπεκιάρης

Η καλύτερη εγγύηση για μια ποιότητα ζωής στο δήμο μας είμαστε εμείς οι ίδιοι οι κάτοικοι εφόσον ενδιαφερόμαστε για αυτόν και το αποδεικνύουμε έμπρακτα.

Προτείνονται αξιολογικά κριτήρια - θέσεις για τις δημοτικές εκλογές.

  1. Η καλύτερη δημοτική αρχή υπάρχει όπου οι δημότες συνεργάζονται με τους δημοτικούς συμβούλους και ο δήμαρχος εφαρμόζει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
  2. Η θέση ζητά τον δήμαρχο και όχι ο δήμαρχος τη θέση.
  3. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποχρέωση σε μια δημοτική αρχή από το να δικαιώνει τα όνειρα και τους πόθους των νέων ανθρώπων.
  4. Το να δημαρχεύεις είναι μία επιστήμη που την κατακτά κανείς υπακούοντας παρά προστάζοντας (δήμαρχος υπηρέτης όχι δήμαρχος αφέντης).
  5. Η μικροπολιτική δημοτική αρχή σκέφτεται τις επόμενες εκλογές ενώ η μεγάλη δημοτική αρχή την επόμενη γενιά.
  6. Το να δημαρχεύεις σημαίνει ότι πρέπει και να προβλέπεις.
  7. Οι χωρίς αξίες εκλεγόμενοι στο δήμο επιθυμούν να μένει ο πολίτης αμαθής και απληροφόρητος. Μόνο στο σκοτάδι φαίνεται η πυγολαμπίδα.
  8. Οι ψηλές θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο είναι σαν τις πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να φτάσουν στη κορφή τους οι αετοί και τα ερπετά.
  9. Ευτυχείς οι δημοτικοί άρχοντες που οι θέσεις τους στηρίζονται στην εκτίμηση των συμπολιτών τους.
  10. Κακός δημοτικός άρχοντας είναι αυτός που δεν μπορεί να διοικήσει τον εαυτόν του.
  11. Ο δημοτικός άρχοντας όταν τελειώνει την θητεία του να μην είναι πλουσιότερος αλλά ενδοξότερος.
  12. Ο δημοτικός άρχοντας να θυμάται ότι διοικεί ανθρώπους μέσα σε ένα πλαίσιο νόμων και όχι για πάντα.
  13. Ένας δημοτικός άρχοντας μπορεί να προσαρμόσει τη ζωή του στα όρια της ζωής ενός απλού πολίτη χωρίς να χάνει μεγαλείο και δύναμη όταν πρόκειται να διαχειρίζεται τις δημοτικές υποθέσεις.
  14. Το καθήκον των δημοτικών αρχόντων είναι να πολεμούν και να διεκδικούν για το δήμο τους.
  15. Κακής δημοτικής αρχής απ’ αρχής γίνεται τέλος κακό.
  16. Όσοι δημοτικοί άρχοντες φαντάζονται ότι μπορούν να υφίσταται στο δήμο με πομπώδεις φόρμουλες και την διακήρυξη αορίστων αρχών δεν γνωρίζουν ούτε την ανθρώπινη καρδιά ούτε την πηγή της εξουσίας.
  17. Δεν αποδεχόμαστε καμία πολιτική εντολή σε καμία δημοτική αρχή. Το μόνο νόμιμο δικαίωμα είναι η εκφρασμένη θέληση του πολίτη του δήμου.
  18. Το καθήκον της δημοτικής αρχής δεν είναι να προσφέρει την ευτυχία αλλά να παρέχει στους δημότες της τις προυποθέσεις να δημιουργήσουν την ευτυχία τους.
  19. Δεν μπορώ να έχω κανένα σεβασμό ή συγκατάθεση για μια δημοτική αρχή που πηγαίνει από λάθος σε λάθος με σκοπό να διατηρείται στην αρχή.
  20. Ο δήμαρχος δεν πρέπει να επιδεικνύεται με τα λόγια που λέει αλλά με τα έργα που πράττει.

Υ.Γ.: Η πρώτη παράγραφος «Η καλύτερη εγγύηση… έμπρακτα», μπορεί να τυπωθεί μόνιμα εξωτερικά στους φακέλους λογαριασμών της ΔΕΥΑΣ, σαν μήνυμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις