ΛΑΚΩΝΙΑ. Παραγωγοί και μεταποιητές στη Λακωνία αναζητούν λύσεις για την προώθηση του βιολογικού μελιού, στις αγορές…

Ο Βασίλης Λιναρδάκης, παραγωγός και μεταποιητής στην περιοχή, τονίζει: «Το βιολογικό μέλι που παράγεται στη Λακωνία είναι συνήθως από ορεινές περιοχές, ώστε να είναι μακριά από καλλιέργειες. Το μέλι μας προέρχεται κυρίως από τον Πάρνωνα και τον Ταΰγετο. Το 70%-80% προέρχεται από έλατα.

Η περσινή παραγωγή ήταν μέτρια. Από αυτή την παραγωγή ένα μεγάλο κομμάτι βρίσκεται ακόμα στις αποθήκες των παραγωγών, ενώ ένα μικρό έφυγε για τις αγορές του εξωτερικού».

  • Τα προβλήματα

Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν και φρενάρουν τις πωλήσεις του βιολογικού μελιού, ο Λιναρδάκης επισημαίνει:

«Η τιμή του βιολογικού βρίσκεται στα 15 ευρώ το κιλό, ενώ το συμβατικό μέλι πωλείται στα 11-12 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια, οι ποσότητες του βιολογικού μελιού που παράγονται είναι λίγες και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί ο καταναλωτής δεν έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει και έτσι καταφεύγει σε πιο φθηνές λύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπάρχουν συμβατικά μέλια που φτάνουν τα 6-8 ευρώ».

  • Λακωνία

Σε ό,τι αφορά την προοπτική της Λακωνίας, υπογραμμίζει ότι, «η απόδοση είναι πολύ καλή και φθάνει τα 20 κιλά την κυψέλη. Ο παραγωγός έτσι δεν ζημιώνεται. Απλά ο καταναλωτής πρέπει να κοιτά τα ψιλά γράμματα στις ετικέτες».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις