ΛΑΚΩΝΙΑ. Δεν έχει παρά μόνον 15 ημέρες στην ενεργό πολιτική και απομένουν στη διάθεσή της 30 ακόμα ημέρες για να επικοινωνήσει με τους Λάκωνες πολίτες ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στον Νομό Λακωνίας.

Η Μαρία Φραγκή σε μια συνέντευξη στο Notospress, που θα συζητηθεί, δεν μασάει τα λόγια της, δεν αναθέτει την ευθύνη, δεν κρύβει την φιλοδοξία της και δεν χαϊδεύει αυτιά.

Απαντά σε ερωτήσεις - χωρίς απολύτως καμία προετοιμασία - όπως το «τι είναι αυτό που την συγκλόνισε στην επαφή της με τους Λάκωνες». Αναφέρεται στη νέα γενιά στην οποία ανήκει αλλά και στις συνθήκες που επικρατούν όταν μια νέα γυναίκα κατέρχεται ως υποψήφια βουλευτής στη Λακωνία.

Διαπιστώνει και ιεραρχεί τις ανάγκες της Λακωνίας έτσι όπως βλέπει τα πράγματα αλλά από όσα ακούει από τους πολίτες.

Δεν διστάζει να αποκαλύψει αυτό που θεωρεί προσόν της αλλά και την εντύπωση που της έδωσαν οι συνυποψήφιοί της.

Παραδέχεται τα προβλήματα, αποδέχεται τις δυσκολίες αλλά δεν δέχεται ότι δεν υπάρχουν λύσεις και τρόποι ώστε οι Λάκωνες να γίνουν πιο ευτυχισμένοι. Για τη Μαρία Φραγκή - Χαντζάκου η Λακωνία είναι προικισμένη αλλά και αδικημένη.

Καλείται να απαντήσει στο ερώτημα: «Τι θα κάνεις αν το κόμμα σου ξαναγίνει Κυβέρνηση και δεν τηρήσει τις υποσχέσεις που θα έχετε δώσει στους Λάκωνες;»

Στηρίζει τη ΝΔ ως το κόμμα της Δημοκρατίας, της σταθερότητας, της δημιουργίας και είναι σίγουρη ότι και η νέα γενιά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όταν αναφέρεται στην καταγωγή και την οικογένειά της είναι ανάγλυφα προσιτή και καταλυτικά απλή ενώ με το χέρι στην καρδιά απαντά στο ερώτημα: «Μπορείς να δεις το μέλλον του παιδιού σου στη Λακωνία ή θα πρέπει να φύγει στην Αθήνα ή στο εξωτερικό;»

Η γνωριμία με την Μαρία Φραγκή, μέσα από την συνέντευξή της στον Ηλία Μπόνο κρίνεται από κάθε έναν πολίτη ανάλογα με τα ζητούμενα, τα κρατούμενα και τα όνειρα που έχει. Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε να κάνουμε με μια ερασιτέχνη πολιτικό που έχει αφοπλιστική αμεσότητα, λακωνικό πείσμα, συνείδηση της ευθύνης και όρεξη για δουλειά.

Είναι άλλωστε μόνον 40 ετών, επιτυχημένη στη δικηγορία, μητέρα, σύζυγος και γυναίκα που επέλεξε και κατάφερε το όνειρό της, ούσα μόνιμη κάτοικος και ενεργός πολίτης της Λακωνίας.

Αν έπρεπε με μια φράση να την χαρακτηρίσουμε θα λέγαμε ότι «η Μαρία Φραγκή δεν θα διστάσει να σπάσει τα αυγά στο καλάθι που κρατά αν κληθεί να τρέξει γρήγορα για κάτι πιο επείγον και σημαντικό από την ακεραιότητα των αυγών».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις