ΠΥΡΓΟΣ. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών απ’ όλα τα Λύκεια του Πύργου (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Η κοινωνία της κυκλοφορίας» στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία του Δήμου Πύργου και του Τμήματος Παιδείας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης και το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Ηλείας «4 τροχοί».

Το “παρών” έδωσαν από την πλευρά του Δήμου ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, που καλωσόρισαν τα παιδιά κι αυριανούς οδηγούς, καθώς και διοργανωτές σ’ αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, και ο πρόεδρος της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής.\

Παίρνοντας στο λόγο ο κ. Αντωνακόπουλος, απευθύνθηκε στα παιδιά λέγοντας: «Η αγωγή ενός ανθρώπου φαίνεται στην οδήγηση και στον αθλητισμό και κυρίως στις αθλοπαιδιές. Σ’ αυτούς τους δύο τομείς ο καθένας βγάζει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Πρέπει λοιπόν μέσα από τη σωστή αγωγή να μειώσουμε τους κινδύνους για τη ζωή μας. Να ακολουθούμε μια πιο ασφαλή οδήγηση, γι’ αυτό και τους εκπαιδευτές οδήγησης του αποκαλούμε δασκάλους. Δεν μας μαθαίνουν μόνο την τεχνική της οδήγησης αλλά και ήθος και τρόπους συμπεριφοράς».

Κλείνοντας ο δήμαρχος Πύργου προσκάλεσε όλα τα παιδιά στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στο Κατάκολο και των Ανθεστηρίων στις 13 Μαΐου και ευχήθηκε μια καλή εξεταστική περίοδο. «Κάθε αγώνας δικαιώνεται μέσα από τη συνέχειά του. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας για να κατακτήσουμε τη γνώση. Και όσο κατακτούμε τη γνώση γινόμαστε πιο δυνατοί».

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Άρης Ζωγράφος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης, ο οποίος μίλησε για τη διαμόρφωση ενός πιο ασφαλούς, υγιούς και ανθρώπινου, βιώσιμου και δίκαιου αστικού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις