ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης-εγκατάστασης «ΕΙΚΟΝΟ-γράφοντας» του φωτογράφου Θεόδωρου Παπαγεωργίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει εργαστήρια ψηφιακής εικονογράφησης μέσω εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, για σχολικές ομάδες Ε´-ΣΤ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Τα εργαστήρια «ΕΙΚΟΝΟ-γράφοντας τη δική μου ιστορία», διάρκειας 45´, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3, την Παρασκευή 5 και τη Δευτέρα 8 Μαΐου (ώρες 10:00-12:30), με την καθοδήγηση του Θεόδωρου Παπαγεωργίου.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν σύγχρονες εφαρμογές μετατροπής κειμένου σε εικόνα μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (text-to-image ΑΙ) και, να εικονογραφήσουν ομαδικά μια ιστορία, επιλέγοντας κατάλληλες φράσεις-κλειδιά.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση-εγκατάσταση «ΕΙΚΟΝΟ-γράφοντας», που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 30 Ιουνίου 2023, περιλαμβάνει εικόνες ποικίλης θεματολογίας και διαφορετικών εικαστικών τεχνικών, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση διαδεδομένων εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (text-to-image ΑΙ), και με έμπνευση από αναπαραστάσεις του αρκαδικού τοπίου, από τις τεχνοτροπίες κλασικών και σύγχρονων καλλιτεχνών, αλλά και από τον κόσμο της φαντασίας και του συναισθήματος. Μέσω έργων, εποπτικού υλικού και ψηφιακών διαδραστικών εφαρμογών, αναδεικνύονται τόσο το εύρος όσο και οι περιορισμοί αυτών των νέων τεχνολογιών.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Για κρατήσεις, είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση του σχολείου με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις