ΣΠΑΡΤΗ. Στις 19 Απριλίου 2023 έφτασαν στη Σπάρτη οι φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων”, του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα του β’ εξαμήνου σπουδών τους.

Το Π.Μ.Σ λειτουργεί για δέκατη τρίτη χρονιά με Διευθυντή τον Καθηγητή ΤΟΔΑ και Επίτιμο Κοσμήτορα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γεωργιάδη Κωνσταντίνο και μαθήματα πραγματοποιούνται στη Σπάρτη και στην Αρχαία Ολυμπία (εγκαταστάσεις ΔΟΑ) από Έλληνες και αλλοδαπούς καθηγητές που εξειδικεύονται στις Ολυμπιακές Σπουδές.

Κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά συμμετέχουν 25 φοιτητές από 18 διαφορετικές χώρες του κόσμου (Αζερμπαϊτζάν, Βραζιλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ιράν, Καναδάς, Κένυα, Κίνα, Λίβανος, Μεξικό, Μπαγκλαντές, Μποτσουάνα, Ομάν, Ουγγαρία, Σαουδική Αραβία, Σρι Λάνκα, Τατζικιστάν).

Στο πλαίσιο των μαθημάτων οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΠΜΣ επισκέφτηκαν την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού, που εδρεύει στον Μυστρά Λακωνίας. Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στον φιλόξενο χώρο και στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου από τις κ.κ. Ορφανάκου Σταυρούλα και Γεωργακοπούλου Γαρυφαλιά και ενημερωθήκαν για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π στην ανάδειξη και προβολή του βυζαντινού πολιτισμού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις