ΣΠΑΡΤΗ. Είναι ο Δήμαρχος Σπάρτης που ήρθε για να διορθώσει την ήττα της Δεξιάς παράταξης στο «κάστρο» της Σπάρτης από τον κομμουνιστή δήμαρχο Β. Βαλιώτη αλλά και έναντι του συνεργαζόμενου ενίοτε με δυνάμεις του ΠαΣοΚ Στ. Αργειτάκο. Τα κατάφερε την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Έχει δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις 8 Οκτωβρίου 2023 για τον δήμο Σπάρτης.

Ο Πέτρος Δούκας είναι γέννημα θρέμμα της Νέας Δημοκρατίας, ας έχει υποστεί διαγραφή (7/2/2022) λόγω της ακούσιας αποκάλυψης του για τις ενισχύσεις πυρόπληκτων στην Ηλεία το 2007, γεγονός που επηρέασε, τότε, το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η πορεία του Πέτρου Δούκα δείχνει ότι, είτε με Καραμανλή είτε με Μητσοτάκη, ήταν στην πρώτη γραμμή. Με ανάμειξή του τόσο σε καλές στιγμές όσο και σε δύσκολες (Βατοπέδι, Δομημένα Ομόλογα) υπηρέτησε σε θέσεις υφυπουργού.

Υφυπουργός Εξωτερικών Ελλάδας: 19 Σεπτεμβρίου 2007 έως 8 Ιανουαρίου 2009

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής του εμπιστεύεται τη θέση λόγω και των δημοσίων σχέσεων που έχει αναπτύξει διεθνώς. Τον διαδέχεται στη θέση αυτή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ελλάδας: 10 Μαρτίου 2004 έως 19 Σεπτεμβρίου 2007

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον έχει εμπιστευθεί μια ακόμα φορά σε κρίσιμη θέση όπου αντικαθιστά τον Νίκο Φαρμάκη στο υφυπουργείο Οικονομίας και όπου αργότερα τον διαδέχεται ο Γιάννης Παπαθανασίου.

Επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, 3 Δεκεμβρίου 1992 έως 12 Οκτωβρίου 1993 ο Πέτρος Δούκας διαδέχεται στο υφυπουργείο Οικονομικών τον Γεώργιο Κοντογιώργη.

Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (Περιφέρειας Αττικής). Έχει διατελέσει βουλευτής από τις 7 Μαρτίου 2004 έως 4 Οκτωβρίου 2009.

Ο Πέτρος Δούκας έχει σπουδάσει οικονομικά και διεθνείς σχέσεις στο πανεπιστήμιο George Washington, διοίκηση επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικά στο πανεπιστήμιο Columbia και οικονομικά στο New York University, του οποίου αναδείχτηκε διδάκτωρ των οικονομικών. Από το 1979 έως το 1985 εργάστηκε στην τράπεζα Citibank στη Νέα Υόρκη. Το 1986 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της ίδιας τράπεζας για την Ελλάδα. Το 1994 επέστρεψε στη Citibank και το 1996 ίδρυσε εταιρία συμβούλων.

Σήμερα διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου και με ανώτατα στελέχη του κόμματος ενώ δεν παραλείπει να κρατά «ζωντανές» σχέσεις με επιχειρηματικούς παράγοντες σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις