ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Στο «Καραμανδάνειο» παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται ένα 5χρονο κοριτσάκι, που το απόγευμα του Σαββάτου τραυματίστηκε σοβαρά στην παιδική χαρά της Αρχαίας Ολυμπίας στο κέντρο της πόλης.

Το κοριτσάκι λίγο έλλειψε να χάσει το μάτι του, όταν σκόνταψε και έπεσε πάνω σε σίδερα που εξείχαν ανάμεσα σε τσιμέντα. Σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού που μίλησε στο ilialive.gr το παιδάκι έσκισε το πρόσωπό του ακριβώς δίπλα στο μάτι του, ενώ αργότερα από τις εξετάσεις φάνηκε πως έχει υποστεί κάταγμα κρανίου.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 6 το απόγευμα. «Ήταν περίπου 50 παιδιά με τους γονείς τους στο χώρο και έπαιζαν. Υπήρχε και ένα πάρτι εκεί παιδικό. Η κόρη μου σκόνταψε στο έδαφος και έπεσε πάνω στο τσιμέντο όπου εξείχαν τα σίδερα και τραυματίστηκε. Άμεσα την πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αρχ. Ολυμπίας και από εκεί στο νοσοκομείο του Πύργου. Τώρα είμαστε στο “Καραμανδάνειο” όπου νοσηλεύεται και περιμένουμε να δούμε από τις εξετάσεις πέρα από το σκίσιμο στο μάτι, τι άλλο έχει υποστεί γιατί υπάρχει κάταγμα στο κρανίο», ανέφερε ο Θανάσης Καραχάλιος.

Κάτοικος Πλατάνου ο κ. Καραχάλιος, πήγε με τη σύζυγό και την κόρη του στην παιδική χαρά για να παίξει η 5χρονη με τα άλλα παιδάκια, αλλά δεν περίμενε ότι μπορεί να συμβεί ένα τόσο σοβαρό ατύχημα. Ιδιαίτερα όταν υποτίθεται πως οι παιδικές χαρές σε όλη τη χώρα - λόγω άλλων σοβαρών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που έχουν συμβεί στο παρελθόν, έκλεισαν για να κατασκευαστούν με πιστοποιήσεις και όρους ασφάλειας για το παιδί.

Και σαφώς οι ευθύνες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι μεγάλες, ιδιαίτερα όταν αρκετές ώρες μετά το ατύχημα, η παιδική χαρά συνεχίζει να είναι σε χρήση προς τα παιδιά και το σημείο δεν έχει αποκλειστεί, καθώς φαίνεται και στις φωτογραφίες που ελήφθησαν το πρωί της Κυριακής.

Η οικογένεια αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά του δήμου, ώστε αυτή η αβλεψία και τυχόν άλλες στο μέλλον να μην ταλαιπωρήσουν άλλα παιδάκια και οικογένειες…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις