ΣΠΑΡΤΗ. Ικανοποιημένος δηλώνει από την ανάμειξή του στην αιρετή Περιφέρεια ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος.

«Αυτό που ζούμε είναι κάτι πρωτόγνωρο και αφήνει περιθώρια για την ικανοποίηση ότι κάτι μπορείς να προσφέρεις στον τόπο σου» θα πει ο κ Πουλοκέφαλος στην εκπομπή του Ηλία Μπόνου στο ραδιόφωνο Νότος 94.9.

Αναφέρεται στο επιτυχημένο εγχείρημα του Πέτρου Τατούλη να «κατεβάσει» στις εκλογές έναν συνδυασμό προσώπων πολιτικοποιημένων από διαφορετικούς χώρους. «Το πολυσυλλεκτικό σχήμα είχε προσωπικότητες από διάφορους πολιτικούς χώρους. Σήμερα πια έχουμε βρει κοινή περπατησιά. Μέσα από την κοινή προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αυτό μάλιστα μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα και για άλλες προσπάθειες σε άλλους χώρους και σε άλλα επίπεδα διοίκησης…»

Ο κ Πουλοκέφαλος αναφέρεται στις σχέσεις των προσώπων της Περιφέρειας με την Κεντρική Διοίκηση και τη Κυβέρνηση ενώ περιγράφει τη σημασία των προσώπων.

«Σήμερα δεν χρειαζόμαστε διαχειριστές αλλά πρόσωπα άξια να εκφράσουν και να υλοποιήσουν τα αιτήματα και οράματα των πολιτών».

Απαντά σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται η Περιφερειακή Αρχή από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι σε όργανα πολιτικά δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μόνο ταυτίσεις και ομοφωνίες.

Ο κ Πουλοκέφαλος θεωρεί ως κυρίαρχο θέμα της Περιφέρειας την Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων ενώ επισημαίνει ότι οι πόροι της Περιφέρειας είναι μειωμένοι φέτος κατά 45%. Περιγράφει το σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής να αναπτύξει ένα πλάνο προόδου που να μπορεί να αξιοποιήσει το γεωγραφικό της στίγμα και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Αναφέρεται στα οδικά έργα της Λακωνίας όπως το Λεύκτρο –Σπάρτη, την παράκαμψη Βουτιάνων και το Σκούρα Πυρί.

Απαντά για τους τρείς θεσμούς, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι ότι είναι αλληλοσυμπληρούμενοι. «Εκείνο που φαίνεται είναι ότι η κεντρική εξουσία επιχειρεί να αφαιρέσει αρμοδιότητες από την Αυτοδιοίκηση. Μετά από εφαρμογή του θεσμού πάντα γίνονται – και είναι δεκτές - διορθωτικές κινήσεις αρκεί να είναι προς την σωστή κατεύθυνση και να μην συντελούν σε ένα κράτος συγκεντρωτικό που είναι και η βασική αιτία πολλών παθογενειών που σήμερα βλέπουμε…»

Ακούστε τι απαντά ο Γ. Πουλοκέφαλος στην αναφορά ότι ο Δήμαρχος Σπάρτης δεν εμπιστεύεται την αιρετή Περιφέρεια…

Ακούστε τη συνέντευξη.