ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Συγκλονίζουν τα λόγια αγάπης και αποχαιρετισμού στον μαθηματικό που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 6 Μαϊου, σε ηλικία 66 ετών, μετά από πτώση στην αυλή του σπιτιού του. Η οικογένεια του, οι συγγενείς και οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν την Τρίτη 9 Μαΐου στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας στις 16:00 το απόγευμα.

Ο στενός του συνεργάτης στο φροντιστήριο “Το Επιστημονικό” και φίλος εδώ και δεκαετίες Χρήστος Φωτόπουλος, με ανάρτηση του στα social media τον αποχαιρετά: «Αγαπημένε Σπύρο, γνωρισθήκαμε σχεδόν παιδιά εκείνο, το βράδυ στη πλατεία στο καφενείο του Βίκα τότε, το μακρινό 1983 νεαρός καθηγητής μαθηματικών εσύ, φοιτητής εγώ, σχεδόν όλη τη νύχτα μιλήσαμε για τα πάντα για τη μουσική, για ροκ συγκροτήματα, για το πανεπιστήμιο, για τη ΚΝΕ μου έλεγες εσύ, για το Ρήγα και τη Β πανελλαδική εγώ, για τα μαθηματικά σχεδόν για τα πάντα.

Ρε φίλε φάνηκε η χημεία μας από τη πρώτη βραδιά. Η ζωή τα έφερε να περάσουμε μαζί σχεδόν 30 χρόνια 8 ώρες μαζί κάθε μέρα. Δημιουργήσαμε μαζί κάτι πολύ ωραίο ένα Φροντιστήριο που πολλές γενιές παιδιών της πόλης μας συνεχίζουν να το αγαπάνε και να το εμπιστεύονται.

Ήσουν ο ορισμός της εργατικότητας και της εντιμότητας, δεν μπορώ να συμβιβαστώ με το πρόωρο και ξαφνικό χαμό σου, γνωρίζω σαν βιολόγος, τη σημασία του τυχαίου στη ζωής μας αλλά ρε φίλε δεν με βοηθάει πλέον ο ορθός λόγος, είμαι γεμάτος δάκρυα και λυγμούς και με ένα συνεχή κόμπο στο λαιμό.

Θα συνεχίσω με τον αγαπημένο σου γιό το Γιώργο, θα είμαι πάντα κοντά στην αγαπημένη σου Σοφία και στη Ντέλλα. Σπύρο καλή αντάμωση και εκεί που θα πας μη χάσεις αυτό το έξυπνο σου Χιούμορ που μόνο εσύ είχες».

Ο 66χρονος μαθηματικός τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι το περασμένο Σάββατο, ενώ εκτελούσε εργασίες στον κήπο του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε το Σάββατο.

Επρόκειτο για έναν πολύ αγαπητό πρόσωπο και ενεργό στην τοπική κοινότητα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις