ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια σειρά μοναδικών διακρίσεων πολύ υψηλού κύρους, σημειώθηκε – αυτή τη φορά στη Βερόνα της Ιταλίας - για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με την 2η και 3η θέση Κατηγορίας, ένα ελαιόλαδο στα Finalist και 14 βραβεύσεις συνολικά, στον αναγνωρισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων AIPO D'ARGENTO 2023.

Τα αποτελέσματα αυτά, σημαίνουν μια ολοκληρωτική διάκριση της Ελλάδας, της Σπάρτης αλλά και των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό παγκόσμιο διαγωνισμό υψηλού κύρους, στη Βερόνα της Ιταλίας.

Να σημειωθεί ότι η κατάκτηση τόσο σημαντικών θέσεων Κατηγορίας στον διεθνή και μεγάλο διαγωνισμό της Ιταλίας, με νικητές αλλά και φιναλίστ τα gourmet ελαιόλαδα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, αποτελεί ένα σπάνιο γεγονός στην διεθνή Ελαιοκομία.

Credits

Η 20η έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βερόνα της Ιταλίας, τον Μάρτιο του 2023. Ο AIPO D'ARGENTO έχει γίνει εθνικό σημείο αναφοράς στην Ιταλία και ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς ελαιολάδου παγκοσμίως.

Διενεργήθηκε για πρώτη φορά το 2004 και διοργανώνεται από την Διαπεριφερειακή Ένωση Παραγωγών Ελιάς της Βερόνας (Aipo) σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής.

Από το 2011, το πάνελ γευσιγνωσίας του AIPO έχει αναγνωριστεί επίσημα από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων της Ιταλίας (MIPAAF) για να πιστοποιεί την ποιότητα των παραγόμενων ελαιολάδων, μετά από ακριβή ανάλυση και αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους αποκλειστικά με τη μέθοδο ανάλυσης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (COI).

Έτσι, το πάνελ των εξειδικευμένων κριτών χαρακτηρίζεται από τεράστια εμπειρία και αξιοπιστία, μεγάλη αυστηρότητα και επαγγελματισμό. Μετά την προκαταρκτική χημική ανάλυση κάθε ελαιολάδου, το πάνελ των κριτών διενεργεί την ατομική αξιολόγηση του κάθε δείγματος ελαιολάδου σε τέσσερις συνολικά φάσεις, διενεργώντας συνεχείς ποιοτικούς και οργανοληπτικούς ελέγχους, έως ότου δημιουργηθεί η τελική βαθμολογία και η κατάταξη των ελαιολάδων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, απαιτήθηκαν συνολικά πάνω από 150 ώρες εξειδικευμένων αναλύσεων και χρησιμοποιήθηκαν 2.200 φύλλα αξιολόγησης δειγμάτων.

Nέο ρεκόρ συμμετοχών

Για το 2023 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Βερόνα, με 695 δείγματα ελαιολάδων από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, πράγμα που δείχνει και το ενδιαφέρον της διεθνούς ελαιοκομίας για το διαγωνισμό αυτό με τις συγκεκριμένες μεθόδους αξιολόγησης των ελαιολάδων.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με την κατάκτηση πολύ σημαντικών θέσεων του διαγωνισμού, με εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες, που ξεπέρασαν το 95 % από τους αναγνωρισμένους κριτές του MIPAAF (Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων της Ιταλίας) και συγκεκριμένα :

  • Με την 2η και 3η θέση κατηγορίας
  • Με 1 ελαιόλαδο στα Finalist του διαγωνισμού
  • Με 14 μοναδικές βραβεύσεις συνολικά

Ειδικότερα, οι 14 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Βερόνα για το 2023 είναι:

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας, αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, και πλέον τα εξειδικευμένα ελαιοπροϊόντα τους αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους και θεωρούνται παράλληλα από τα κορυφαία διεθνώς.

668 διεθνείς βραβεύσεις για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου!

Οι μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στη Βερόνα της Ιταλίας και στον AIPO D'ARGENTO 2023, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 668 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις