Γράφει η Αδαμαντία Τζανετέα*

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στις μητέρες όλου του κόσμου. Είναι μια ημέρα παγκόσμιας αναγνώρισης της υψηλής αποστολής της μητέρας. Στο πρόσωπο της μητέρας εκφράζεται η αγάπη, η αυτοθυσία, η ανιδιοτελής προσφορά.

«Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα του θριάμβου, την πίστη στην επιτυχία που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία», έλεγε ο Φρόιντ.

Ειδικά σήμερα που ο θεσμός της οικογένειας δοκιμάζεται μέσα από τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Στην εποχή μας περισσότερο από ποτέ, η κάθε μητέρα δίνει έναν αγώνα διαρκή, σκληρό και αφανή και όλοι οφείλουμε να την στηρίξουμε σε αυτή της την προσπάθεια. Η προάσπιση των δικαιωμάτων και η διευκόλυνση του έργου της μητέρας, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της κοινωνίας μας. Σε μία εποχή που οι προκλήσεις είναι τεράστιες ,η μάνα είναι εκείνη που δίνει ελπίδα και στήριγμα στα παιδιά της αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες,

Χρόνια Πολλά, Υγεία και Δύναμη,

για να μπορούν να επιτελούν με επιτυχία το δύσκολο έργο τους.

(*) Πρ. Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας – Υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις