ΣΠΑΡΤΗ. Σπάνια από τις Εθνικές εκλογές δρομολογούνται θετικές εξελίξεις για τους δήμους και τα χωριά μας. Συνεπώς, οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, εάν κι εφόσον τροφοδοτούνται από την τοπική κοινωνία και δρομολογούνται από τη διάθεση και ανάγκη ανθρώπων, οι οποίοι δεν καθοδηγούνται από τα κόμματα, να συμμετέχουν στα κοινά, πρέπει να μας απασχολούν κάθε στιγμή και κάθε εποχή.

Ο Χρήστος Α. Πλειώτας είναι ο Σπαρτιάτης που είτε με την συμμετοχή του στα κοινά, είτε με την αρθρογραφία του, ακόμα και με αυτή τη στάση ζωής και επαγγελματικής λειτουργίας του, αποτελεί αξιοπρόσεκτη περίπτωση.

Η συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά της Σπάρτης μπορεί να συμβάλει δημιουργικά. Η κατάρτιση κι εμπειρία του μόνο θετικό πρόσημο προσδίδει στη συμμετοχή του. Η ιδεολογική του στάση συμβάλει σε ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση. Η ευχέρεια συνεργασίας και συνύπαρξης που τον διακρίνει τον καθιστά περιζήτητο. Η αγάπη που έχει εκφράσει για την πόλη τον δεσμεύει εδώ. Η επιλογή του να ζει και να εργάζεται στην Σπάρτη τον καθορίζει. Η αυτονομία του τον διευκολύνει.

Ο Χρήστος Α. Πλειώτας, όπως και άλλοι ξεχωριστοί συμπολίτες και συνάνθρωποι, δεν πρέπει και δεν μπορεί να μην έχει έντονο αποτύπωμα, ρόλο και θέση στην επόμενη μέρα του Δήμου Σπάρτης.

Το ζήτημα είναι αν έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες ώστε η συμμετοχή αυτών των ανθρώπων να πολλαπλασιάσει και να γονιμοποιήσει δημιουργικές ιδέες και ευεργετικές πράξεις για τον δήμο Σπάρτης. Αν δηλαδή υπάρχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι άξιοι, οι ξεχωριστοί, οι ικανοί, μπορούν να συνθέσουν, να προσφέρουν, να αποδώσουν καλύτερες μέρες για τους ανθρώπους της Σπάρτης και των χωριών της.

Ευτυχώς, άνθρωποι όπως ο Χρήστος Πλειώτας, κατέχουν το μέτρο, έχουν την ικανότητα της διάκρισης και το χάρισμα της οξυδέρκειας αλλά και το βασικό σπαρτιατικό ένστικτο για να πάρουν τη σωστή απόφαση. Απόφαση που χρωστούν πρώτα στον δήμο τους και μετά στον εαυτό τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις