ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή πορτοκαλιών της ποικιλίας Βαλέντσια στις περιοχές της Λακωνίας. Είναι η μόνη περιοχή της χώρας που βγάζει αυτή την εποχή πορτοκάλια.

Ο κ. Πέτρος Μπλέτας, παραγωγός από τη Σκάλα Λακωνίας δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην συγκομιδή που προχωρά ομαλά. Μάλιστα βοηθούν και την καρπόδεση της νέας χρονιάς. Η ζήτηση αυτή την εποχή για τα πορτοκάλια είναι αυξημένη κάτι που φαίνεται και από την πορεία της τιμής τους. Οι εξαγωγές έχουν καλούς ρυθμούς. Η τιμή παραγωγού από τα επίπεδα 30 έως 35 λεπτών το κιλό έχει αυξηθεί στα 35 έως 40 λεπτά».

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μιχάλης Καρούνης, παραγωγός εσπεριδοειδών από τους Μολάους της Λακωνίας, «υπάρχει καλή ζήτηση για τα πορτοκάλια και όπως φαίνεται θα έχουμε μια καλή ροή όλο το καλοκαίρι. Ιταλοί και Ισπανοί έχουν έρθει στην χώρα μας και κλείνουν εμπορικές συμφωνίες σε καλές τιμές. Όμως πολλοί παραγωγοί της περιοχής στηρίζουν τα ντόπια συσκευαστήρια και πουλάνε εκεί το προϊόν τους. Οι τιμές παραγωγού έφτασαν στα 35 λεπτά αλλά έχουν μια συνεχή ανοδική πορεία. Αν δεν έχουμε κάποια χαλαζόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η συγκομιδή».

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Incofruit - Hellas, «φέτος έχουμε μια καλή πορεία στην εξαγωγή πορτοκαλιών. Από 1/9/2022 έως 12/5/2023 ανέρχονται σε 320.637 τόνους, ποσότητα που είναι αυξημένη, κατά +29,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις