ΣΠΑΡΤΗ. Ξεκίνησε η διάθεση των Επετειακών Γραμματοσήμων που εξέδωσε το 2021 ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Όπως ειπώθηκε, πρόκειται για μια μοναδική και πρωτοποριακή πρωτοβουλία, «που αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή της πόλης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς τα γραμματόσημα θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα βρεθούν και σε συλλογές φιλοτελιστών».

Οι σειρές γραμματοσήμων

Οι σειρές γραμματοσήμων που μπορούν να προμηθευτούν οι πολίτες αφορούν 4 θεματικές ενότητες, άμεσα συνυφασμένες με την Ιστορία της Σπάρτης:

  • Η Ωραία Ελένη με τα μάτια των ζωγράφων της Δύσης
  • Λυκούργος, ο μεγαλύτερος νομοθέτης όλων των εποχών
  • Σπαρτιάτισσες, με έμφαση στη Σπαρτιάτισσα Μητέρα
  • Μυστράς – Παλαιολόγεια, τιμή στον Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο

Επιπλέον, ετοιμάζονται ακόμα 9 επετειακές σειρές.

Δούκας: Πρώτη φορά στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο

«Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη (ίσως και στον κόσμο), που πραγματοποιείται τέτοια δημιουργική συνεργασία μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Post Office για την ανάδειξη πτυχών της Ιστορίας μιας τέτοιας σπουδαίας Πόλης με τέτοιο brand name -που το αποτέλεσμα της έχει και έντονο πατριωτικό ενδιαφέρον για τη Πατρίδα μας!», έλεγε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας. Προσθέτοντας:

«Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος χρειάστηκε πολύμηνη έρευνα και επικοινωνία με Μουσεία και Πανεπιστήμιά του εξωτερικού, όπως το Μουσείο της Ρώμης, το Μουσείο του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, το Παλάτι των Μεδίκων στη Φλωρεντία αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού καθώς αυτοί οι φορείς, παραχώρησαν αφιλοκερδώς τις σχετικές άδειες, ώστε να χρησιμοποιηθούν απεικονίσεις από σημαντικά έργα τέχνης στα γραμματόσημα.

Φυσικά, η συμβολή των Ελληνικών Ταχυδρομείων και ιδιαίτερα του γραφιστικού τους τμήματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική μορφή των γραμματοσήμων που θα βρεθούν σε κάθε άκρη του πλανήτη.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις