ΛΑΚΩΝΙΑ. «Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο», αναρωτιέται σε σχόλιο, η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ:

«Ο Σταύρος Αραχωβίτης, πρώην βουλευτής, πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευσε στις 27 Μαΐου 2023 στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία στην οποία καταθέτει λουλούδια στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα, με αφορμή την επέτειο θανάτου του με μια λεζάντα που κάνει λόγο για δημοκρατία, ειρήνη και αξιοπρέπεια.

Πράγματι ο Λαμπράκης, ο αγωνιστής και μάρτυρας της ειρήνης, που δολοφονήθηκε από το κράτος και το παρακράτος κατ' εντολήν της ντόπιας πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της CIA και του ΝΑΤΟ το Μάη του 1963, ζει μέσα από τους αγώνες γι’ αυτά τα ιδανικά.

Όμως ο κ. Αραχωβίτης και το κόμμα του είναι πολύ μακριά από αυτά. Ο κ. Αραχωβίτης υπηρέτησε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέχισε και η ΝΔ, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, μας δένει σφιχτά στο άρμα του ΝΑΤΟ πληρώνοντας εκατομμύρια ευρώ για Νατοϊκές πολεμικές δαπάνες, στήριξε επεμβάσεις και αποστολές εκτός συνόρων, στήριξε την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στη Συρία και στην Ουκρανία και γέμισε την Ελλάδα βάσεις και Αμερικανούς, κάνοντάς μας στόχους σε μια επικείμενη πολεμική σύγκρουση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με τον Βελόπουλο και το κόμμα του χειροκρότησε τους φασίστες του ΑΖΟΦ στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ προεκλογικά έκανε άνοιγμα για ψήφους στους εγκληματίες χρυσαυγίτες (ο Γκοντζαμάνης που σκότωσε τον Λαμπράκη ήταν πολιτικός τους πρόγονος).

Είναι πρόκληση για κάθε αγωνιστή, προοδευτικό, δημοκράτη να καπηλεύεται ο κ. Αραχωβίτης και κατ’ επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ έναν αγωνιστή της ειρήνης για να φιλοτεχνήσει αριστερό και αγωνιστικό προφίλ προς άγραν ψήφων.

Το πανό που κρατάει ο Λαμπράκης για μια Ελλάδα της ειρήνης δεν έχει καμία σχέση με τις αιματοβαμμένες σημαίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Δεν επιτρέπεται κανένας να μαγαρίζει τις αξίες, τις έννοιες, τα σύμβολα και τις σημαίες για τις οποίες θυσιάστηκαν τόσοι και τόσοι αγωνιστές. Αν θέλει ο κ. Αραχωβίτης να καταθέσει λουλούδια, να πάει στο άγαλμα του Τρούμαν που υπερασπίστηκε με υπερβάλλοντα ζήλο η κυβέρνησή του το 2018.

Το διαχρονικό σύνθημα «Όρκος στο Λαμπράκη, χρέος στη ζωή να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί» δεν μπορεί να το κάνει πράξη ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα συμπληρώματα τους, μόνο ο λαός με δυνατό ΚΚΕ μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Εμείς δεν κρατάμε μόνο κάποια γαρίφαλα μπροστά στις κάμερες. Μαζί με αυτά, κρατάμε κυρίως τις σημαίες του αγώνα, της πάλης. Αυτές τις σημαίες εμείς τις κρατάμε ψηλά και συνεχίζουμε.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις