ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τη συμμετοχή στελεχών της Cognitera ολοκληρώθηκε σήμερα (2/6) η εκπαίδευση των εργαζομένων στο ΟΣΔΕ της Ένωσης Συνεταιριστικών Οργανώσεων Λακωνίας.

Οι έμπειροι εργαζόμενοι κάθισαν επί σειρά ημερών ξανά στα θρανία, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να δοκιμαστούν πάνω στα νέα δεδομένα του ΟΣΔΕ και να εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις του συστήματος. Στο καταληκτικό σεμινάριο, που με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, εξετάστηκε κάθε πιθανό σενάριο και αντιμετωπίστηκε κάθε πιθανή περίπτωση, ώστε να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διεκπεραίωση αυτής της τόσο σύνθετης και κρίσιμης για το αγροτικό εισόδημα διαδικασίας.

Με την καθοδήγηση στελεχών της Cognitera έγινε μάλιστα προσομοίωση υποβολής δηλώσεων, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι απαιτήσεις της νέας ΚΑΠ και του Στρατηγικού της Σχεδίου. Στην πρόβα τζενεράλε, επιβεβαιώθηκε η σωστή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, δοκιμάστηκαν τα μοντέλα καταχώρησης και αποστολής των στοιχείων, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς όλες οι εκδοχές δηλώσεων παραγωγών, από τις πιο απλές μέχρι τις πλέον σύνθετες.

Eκπρόσωπος της ΕΣΟΛ, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη της Cognitera, της εταιρείας που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ και που παρέχει λύσεις υψηλών προδιαγραφών και τεχνολογίας, λύσεις δικτύωσης, ελέγχου και αυτοματισμού και ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών για την ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη των υπηρεσιών και προϊόντων στον πρωτογενή τομέα, δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης έναντι των παραγωγών της περιοχής ξεκινάμε από σήμερα την υποβολή δηλώσεων και είμαστε απολύτως έτοιμοι να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη διασφάλιση των επιδοτήσεων που ο καθένας δικαιούται. Καλούμε τους παραγωγούς να προσέρχονται στα γραφεία μας, όπου και θα διαπιστώσουν το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και κατάρτισης του προσωπικού μας, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών… και στο ΟΣΔΕ».

Η Ένωση Συνεταιριστικών Οργανώσεων Λακωνίας παρέχει πλήρη υποστήριξη σε όλα τα στάδια της ενιαίας ενίσχυσης, υπεύθυνη ενημέρωση για τα Οικολογικά Σχήματα (echo shames), την Αναδιανεμητική Ενίσχυση, τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις, τα Τομεακά Προγράμματα και όλες τις παρεμβάσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσιες για μεγιστοποίηση της Ενίσχυσής. Εγγυάται την έγκυρη πληρωμή της επιδότησης και, φυσικά, με την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ οι παραγωγοί αποκτούν τη δυνατότητα έκδοσης Κάρτας του Αγρότη για αγορά εφοδίων έως 80% και ανάληψη μετρητών έως 10% της επιδότησης. Και όλα αυτά χωρίς προκαταβολή, αλλά με εξόφληση της Αίτησης με τη λήψη της επιδότησης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις