ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τον δικό της ήρωα βλέπει στα μάτια ενός ναυαγοσώστη ένα 6χρονο κοριτσάκι, που σώθηκε από βέβαιο πνιγμό, σε πισίνα ξενοδοχειακής μονάδας στην Ζάκυνθο!

Το παιδί βρισκόταν σε κατάλυμα στην περιοχή Καλαμάκι μαζί με τους γονείς του, ωστόσο, κάποια στιγμή ξέφυγε της προσοχής του και άρχισε να βουλιάζει στην πισίνα. Ο ναυαγοσώστης, Αλέξης Βασιλόπουλος, αντιλήφθηκε αμέσως το περιστατικό και δίχως δεύτερη σκέψη βούτηξε να σώσει το 6χρονο κοριτσάκι.

«Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας μου και ενώ βρισκόμουν επάνω στην γέφυρα παρατήρησα ότι δύο παιδάκια είχαν ξεφύγει της προσοχής της μητέρας τους, με αποτέλεσμα το ένα να βρίσκεται μπροστά στις σκάλες της πισίνας που το βάθος του νερού, είναι 1.40. Το άλλο είχε φθάσει μπροστά από την γέφυρα που το νερό έχει βάθος 1,80. Δεν πήρα τα μάτια μου πάνω από τα παιδιά, έχοντας κακό προαίσθημα…», περιέγραψε αρχικά ο Αλέξης Βασιλόπουλοςκαι συνέχισε:

«Το μικρότερο παιδί, 6 ετών, βούτηξε χωρίς κανένα βοήθημα. Κουνούσε τα χέρια του και κάποια στιγμή που το κεφάλι του έφθασε στην επιφάνεια έβγαλε έναν πνιχτό ήχο. Αντιλήφθηκα πως ήταν σε εξέλιξη σιωπηλός πνιγμός και χωρίς να χάσω χρόνο, αφού έλεγξα τη γέφυρα πήδησα από πάνω για να κερδίσω χρόνο. Έπιασα το παιδί και το έβγαλα στην επιφάνεια. Είχε τρομάξει αρκετά».

Μάλιστα, ο Πατρινός ναυαγοσώστης θέλησε να ευχαριστήσει και δημόσια τον εκπαιδευτή του, Βασίλη Χατζόπουλο, που του μετέδωσε τις γνώσεις, οι οποίες τον βοήθησαν να σώζει ανθρώπινες ζωές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις