ΜΟΛΑΟΙ. Στο πλαίσιο σύνταξης Ειδικού Σχεδίου για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών στην περίπτωση εξελισσόμενης ή επικείμενης καταστροφής εξαιτίας δασικών πυρκαγιών (παρ. 4, άρθ. 23, Ν.4662/2020, έγγραφο (Α1161/2023) Γ.Γ.Π.Π.) καλούμε όλους όσους ανήκουν σε Ευάλωτες ομάδες Πολιτών (ΑμεΑ, υπέργηροι κ.λ.π), και διαβιούν σε δομημένες περιοχές, των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις και το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν με το Δήμο (τα ίδια τα άτομα, ή οι προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα), προκειμένου να παρέχουν στοιχεία προκειμένου να συνταχθεί το Μητρώο Ευάλωτων ομάδων Πολιτών (στοιχεία επικοινωνίας, δ/νση κατοικίας, κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ), στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων και το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησης τους (π.χ. μετακίνηση μεεπιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ), το οποίο θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση απόφασης οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών από την περιοχή τους.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν καθοριστικής σημασίας παράμετρο για τη δρομολόγηση της μετακίνησης των Ευάλωτων Ομάδων πολιτών καθώς επιτρέπει τον ορθό προγραμματισμό των μέσων του ΕΚΑΒ, του Δήμου κ.λ.π, στην περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους, τόσο κατά την αρχική απομάκρυνση των ατόμων από την περιοχή όσο και κατά την επιστροφή τους στο χώρο διαμονής τους όταν πλέον θα έχει παρέλθει ο κίνδυνος.

Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου νοείται ότι, τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δε θα δημοσιεύονται.

Για την εγγραφή στο σχετικό Μητρώο παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έως 15.06.2023 με το: Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, Τηλέφωνο:2732360579, Email:vasileiou@monemvasia.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις