ΣΠΑΡΤΗ. Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών νομού Λακωνίας, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του και τις ανησυχίες του σχετικά με την έναρξη εργασιών του Open Mall στο χώρο της λαϊκής αγοράς Σπάρτης.

«Ύστερα από την οριστική απόφαση για την έναρξη εργασιών του Open Mall στο χώρο όπου λειτουργεί η λαϊκή αγορά Σπάρτης, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό, το οποίο τροφοδοτείται από τη συγκεκριμένη λαϊκή (Τετάρτη - Σάββατο) ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, οι πάγκοι των παραγωγών θα τοποθετηθούν» από τη συμβολή Αγησιλάου και Βρασίδου έως τη συμβολή οδών Αγησιλάου και Θερμοπυλών δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, καθώς επίσης από τη συμβολή Αγησιλάου και Διόσκουρων και κάθετα προς την οδό Γκορτσολόγου επίσης δεξιά και αριστερά.

Ο Σύλλογος συνιστά υπομονή και κατανόηση για την ομαλή και σύντομη εκτέλεση του έργου. Ζητά παράλληλα, από το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σπάρτης, να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την ομαλή λειτουργία της λαϊκής, δεδομένου ότι είναι αρμόδια Αρχή βάσει του νόμου περί λαϊκών αγορών.

Επίσης ζητά τη δέσμευση των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές και με νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στην άμεση επιστροφή της λαϊκής στο χώρο, εφόσον έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Όπως τονίζεται από τον σύλλογο «η καινούργια Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να προσανατολιστεί σε ανεύρεση οικοπέδου εκτός κέντρου πόλης, όπου θα μπορούν να ανεγερθούν δημοτικά κτίρια για Δημοτική αγορά και στέγαση της λαϊκής αγοράς με τις απαιτούμενες υποδομές (εύκολη πρόσβαση, πάρκινγκ, χώρος αναψυχής, καφέ, εστιατόρια και άλλα)».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις