ΣΠΑΡΤΗ. Για τη γραφική Αντίπαρο αρμένισε η Χορευτική Ομάδα Θεραπνών με σκοπό να χορέψει στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του νησιού, το Σαββατοκύριακο 3 – 4/6/2023… Το Φεστιβάλ χορών έφερε τον τίτλο, «Χοροαρμενίσματα στην Αντίπαρο»

Ενθουσιασμός

Ενθουσιασμένα δηλώνουν τα μέλη της ομάδας από την εκεί παρουσία τους αφού «είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου σε συνδυασμό με την θερμή φιλοξενία των ντόπιων!

Επιστρέφουμε πλουσιότεροι σε εμπειρίες και με πολλή όρεξη για ένα πολιτιστικό καλοκαίρι γεμάτο εκπλήξεις!».

  • Ρίζα

Με ρίζες σε Γκοριτσά, Κεφαλά και Σκούρα βλάστησε η Χορευτική Ομάδα Θεραπνών και με απεύθυνση προς τις υπόλοιπες Κοινότητες της ΔΕ Θεραπνών. Όπως μου έλεγε ο χοροδιδάσκαλος Κώστας Κοτσώνης αριθμεί περίπου 35 χορεύτριες και χορευτές που συστηματικά κάνουν πρόβες στη Σκούρα.

Στην Αντίπαρο η Ομάδα Θεραπνών παρουσίασε χορευτικούς ρυθμούς τής Πελοποννήσου, στο γνωστό Φεστιβάλ όπου συμμετείχαν πάνω από 15 χορευτικά σύνολα από όλη την Ελλάδα.

Αυτό το διάστημα η Χορευτική Ομάδα Θεραπνών προετοιμάζεται εντατικά για τη δική της εκδήλωση που θα παρουσιαστεί στον Κεφαλά, την Κυριακή 2 Ιουλίου, ένα αφιέρωμα στη Μικρασία, με τη συμμετοχή πολύ γνωστού παραμυθά σε ρόλο αφηγητή.

Να τονίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται αθρόα επιστροφή, ιδιαίτερα της νεολαίας, σε ό,τι καλείται «παράδοση», «παραδοσιακή μουσική», «παραδοσιακό τραγούδι», «παραδοσιακές εκδηλώσεις», γεγονός που μαρτυρά την αναγκαιότητα συμπαράστασης από τους φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση και το βάθεμα αυτής της παραδοσιακής ρίζας στον τόπο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις