ΣΠΑΡΤΗ. Σε διαρκή επαφή με τους Λάκωνες, όπως το συνηθίζει χρόνια τώρα, βρίσκεται ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης.

Γνωρίζει την ύπαιθρο ο Σταύρος Αραχωβίτης, όσο κανείς. Μόνιμα στο κουρμπέτι, στις καλλιέργειες, στον πρωτογενή τομέα, στις ορεινές και πεδινές εσχατιές των Δήμων της Λακωνίας, μιλά συχνά για την προϊούσα εγκατάλειψη της υπαίθρου και τις συνέπειες που αυτή θα επιφέρει στην κοινωνική συνοχή…

Χθες το απόγευμα, (Τετάρτη 7/6) βρέθηκε σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης, στον Άγιο Κωνσταντίνο, την Πελλάνα, την Αλευρού, τα Περιβόλια, την Κονιδίτσα, τη Σελλασία και τους Βουτιάνους.

  • Κίνδυνος εγκατάλειψης της υπαίθρου

Όπως τόνισε ο Σταύρος Αραχωβίτης, «…ο κίνδυνος εγκατάλειψης της υπαίθρου είναι υπαρκτός, με σοβαρές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή». Και πρόσθεσε:

«Η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος είναι βασικό στοιχείο των προτάσεων μας, ώστε να αναστραφεί η ερημοποίηση της υπαίθρου. Χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη».

Προτείνουμε ένα γενναίο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την ηλικιακή ανασύνθεση του αγροτικού πληθυσμού και ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης αγροτών:

  • Με ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και των υπόλοιπων χρηματοδοτικών εργαλείων στην πρωτογενή παραγωγή, στην μεταποίηση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις κρίσιμες δημόσιες υποδομές και την έρευνα.
  • Ρύθμιση οφειλών των αγροτικών χρεών, άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας
  • Δημόσια Υγεία και Υποδομές για την συγκράτηση του πληθυσμού.

Η κοινωνική πρόνοια και η κρατική φροντίδα αφορούν το σύνολο των πολιτών με στόχο στον περιορισμό των ανισοτήτων, την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη

«Για εμάς», έλεγε ο Αραχωβίτης, «η κοινωνική πρόνοια, η κρατική φροντίδα δεν αφορά μόνο στην ακραία φτώχεια. Αφορά το σύνολο των πολιτών και στοχεύει στον περιορισμό των ανισοτήτων, την ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη. Και αποτελεί ένα από τα κύρια εργαλεία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

Φωνή καθαρή, με γνώση και διάθεση για προσφορά

«Οι άνθρωποι της Λακωνίας χρειάζονται εκπροσώπηση, ικανή να αναδεικνύει τα ζητήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους.

Φωνή καθαρή, με γνώση και διάθεση για προσφορά.

Για τη Λακωνία που ζούμε, αναδεικνύουμε και θέλουμε.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις