ΛΑΚΩΝΙΑ. Το 75ο Ετησιο Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά έλαβε χώρα την εβδομάδα που πέρασε στο Σικάγο και είχε εξαιρετική επιτυχία. Το συνέδριο τίμησε τον Τσάρλς Καπετανάκη, πρωτοπόρο στην ίδρυση των δύο ελληνικών σχολείων τσάρτερ στο Μπρούκλιν και στο Στάτεν Αϊλαντ. Η τιμητική πλακέτα αποδόθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Θεόδωρο Παυλάκο, οποίος εξήρε σε δηλώσεις του την προσφορά του κ. Καπετανάκη στην Ομογένεια με την ίδρυση αυτών των σχολείων.

Το συνέδριο ξεκίνησε τo βράδυ της Τετάρτης με το δείπνο καλωσορίσματος στο κοινοτικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου του Σικάγου. Την Παρασκευή έγιναν οι εγγραφές των αντιπροσώπων και ακολούθησε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με την απόδοση του απολογισμού από τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Παυλάκο. Οι εργασίες συνεχίστηκαν μετά το μεσημβρινό γεύμα. Το βράδυ, δόθηκε η μεγάλη επίσημη δεξίωση, στη διάρκεια της οποίας έγινε η ανακοίνωση των τιμητικών διακρίσεων, ενώ παράλληλα δόθηκαν και υποτροφίες σε επτά τελειοφοίτους Λάκωνες μαθητές, καθώς και φοιτητές πανεπιστημίων, που κατάγονται από τη Λακωνία.

Το Σάββατο έγιναν οι εκλογές που ανέδειξαν τον κ. Φώτη Κόκκοτο, καθηγητή Στατιστικής στη Βοστώνη, νέο πρόεδρο της Παλλακωνικής. Επίσης εξελέγησαν στο Δ.Σ.:

  • Αντιπρόεδρος ΗΠΑ - Χρήστος Κόντος, Σικάγο ΗΠΑ
  • Αντιπρόεδρος Καναδά - Κατερίνα Ιατροπούλου, Μόντρεαλ Καναδά
  • Γραμματέας - Βαρβάρα Κόκκοτου, Βοστώνη ΗΠΑ
  • Ταμίας - Γιάννης Γορανίτης, Ουάσινγκτον ΗΠΑ
  • Βοηθός Ταμία - Μαρία Αριανά, Σικάγο ΗΠΑ

Το πρωί της Κυριακής, οι σύνεδροι εκκλησιάστηκαν στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου του Σικάγου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις