ΚΑΛΑΜΑΤΑ. «Φωτιές» άναψε η ανάρτηση στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Κανάκη, που απεικόνιζε μάρμαρα… από πλάκες σε τάφους σε νεκροταφείο, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν για την ανάπλαση που πραγματοποιείται στην οδό Ναυαρίνου, από την οδό Φαρών έως την Ακρίτα.

Αναλυτικά ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Βασίλης Κανάκης ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Facebook:

«Η ανάπλαση της Ναυαρίνου έχει έως σήμερα διαρκέσει πάνω από 540 ημέρες. Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, αδικαιολόγητη απουσία των συνεργείων και αδικαιολόγητα αναποτελαστική διαχείριση της δημοτικής αρχής.

Οι παρακάτω φωτογραφίες από την ανάπλαση δείχνουν ότι σαν υλικά χρησιμοποιούνται μάρμαρα από τάφο.

Η σύμβαση επιτρέπεται κάτι τέτοιο;

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται μεταχειρισμένα υλικά (εάν πρόκειται για μεταχειρισμένα βέβαια κάτι που οφείλει να διευκρινίσει ο υπεύθυνος του έργου).

Υπάρχει επιβλέποντας από τον Δήμο;

Πιστοποιείται η ποιότητα του έργου;

Απίστευτα πράγματα με την ανοχή της δημοτικής αρχής».

Σταματάει προσωρινά το έργο με απόφαση του δημάρχου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανάρτηση έγινε «viral» σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ χθες αργά το βράδυ είχαμε και την αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης σημειώνει:

«Έδωσα ήδη εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να διακοπεί το έργο της Ανάπλασης στην οδό Ναυαρίνου και να κληθούν ο εργολάβος και ο επιβλέπων μηχανικός να δώσουν εξηγήσεις για τις μαρμάρινες πλάκες.

Άμεσα θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος στο τμήμα που έχει ήδη κατασκευαστεί. Είναι προφανές ότι θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και θα επιβληθούν κυρώσεις».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις