ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Άφωνος έμεινε το μεσημέρι της Τρίτης ο ιδιοκτήτης κατοικίας στην Αμαλιάδα όταν είδε κουλουριασμένη στο σχοινί που απλώνει ρούχα …μία οχιά!

Η κατάσταση όπως είπε είναι αρκετά επικίνδυνη φέτος καθώς έχουν εντοπιστεί και άλλα φίδια και το ακόμη πολύ ανησυχητικό είναι ότι το συγκεκριμένο φίδι είναι μικρό, γεγονός που σημαίνει ότι εκεί τριγύρω θα είναι και η μητέρα του.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος στο patrisnews.com, φέτος υπάρχει πρόβλημα με τα φίδια στην περιοχή και ήταν αρκετά αναστατωμένος καθώς στο διπλανό σπίτι είναι μια οικογένεια με δύο μικρά κοριτσάκια τα οποία παίζουν συχνά στις γύρω αυλές.

Η οχιά είναι ένα μεσαίου μεγέθους ερπετό, το οποίο φτάνει σπάνια το ένα μέτρο μήκος. Το σώμα της οχιάς έχει σχήμα κυλινδρικό. Τα αρσενικά φίδια έχουν χρώμα σταχτί, ενώ τα θηλυκά είναι πιο ανοιχτόχρωμα μπεζ.

Το σώμα τους καλύπτεται από φολίδες, όπως και το κεφάλι. Επίσης, στη ράχη το φίδι έχει σκούρα σχέδια σε σχήμα τεθλασμένης γραμμής, ενώ στο κεφάλι τα σχήματα που έχει σχηματίζουν το γράμμα Χ ή Λ. Τα θηλυκά έχουν πιο μικρό μήκος από τα αρσενικά. Το κεφάλι τους είναι πιο πλατύ προς τα πίσω και διακρίνεται έντονα από το σώμα. Η ουρά τους είναι κοντή. Έχουν δυνατή όραση ακόμα και στο σκοτάδι, ενώ η ίριδα των ματιών τους έχει την ιδιότητα να αλλάζει ανάλογα με την ένταση του φωτός.

Στην άνω γνάθο είναι εξοπλισμένη με δύο μυτερά δόντια, μεγαλύτερα από τα κοινά που έχει, τα οποία συνδέονται με αδένες που εκκρίνουν δηλητήριο. Το φίδι αυτό συναντάται σε παραποτάμιες περιοχές με βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς έχει την ικανότητα να αναρριχάται και να κολυμπάει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις