ΛΕΧΑΙΝΑ. Στο πένθος έχει βυθιστεί από την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα η τοπική κοινωνία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης από το αναπάντεχο φευγιό της 44χρονης, Αθηνάς Καραχάλιου, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, από τα Λεχαινά, που άφησε την τελευταία της πνοή ύστερα από δεκαήμερη μάχη που έδωσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παν. Νοσοκομείου στο Ρίο, παρουσιάζοντας ανεύρυσμα.

Η άτυχη Αθηνά, με καταγωγή από την Αμαλιάδα, είχε παντρευτεί και ζούσε στα Λεχαινά ενώ εργαζόταν ως προσωπικό καθαριότητας στο ειδικό σχολείο των Λεχαινών.

Πριν δέκα ημέρες περίπου στις 29 Μαΐου, τη στιγμή που εκτελούσε την εργασία της στο Ειδικό Σχολείο, ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Σύμφωνα με πηγές της εφ. «Πατρίς», η 44χρονη, ήταν μόνη της την ώρα εκείνη στο χώρο του σχολείου καθώς το ωράριο είχε ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να μην την αντιληφθεί άμεσα κάποιος.

Ο σύζυγός της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν αυτός που την εντόπισε λιπόθυμη όταν έφτασε στη δουλειά της ανησυχώντας που η γυναίκα του είχε καθυστερήσει να επιστρέψει και δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασής της και το τελευταίο δεκαήμερο νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δίνοντας μια άνιση μάχη με το θάνατο.

Στο πλευρό της όλες αυτές τις ημέρες ήταν ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, ελπίζοντας να γίνει το θαύμα. Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα η 44χρονη Αθηνά, «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της, γνωστούς και φίλους.

Τραγικές φιγούρες, ο σύζυγός της, Χαράλαμπος και τα δύο της παιδιά 17 και 12 ετών αντίστοιχα, που δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο άνθρωπός τους, χάθηκε έτσι ξαφνικά. Όσοι γνώριζαν την Αθηνά, την περιγράφουν ως έναν άνθρωπο γεμάτο ζωντάνια, με θετική σκέψη, χαμογελαστή και «μαχητή» της ζωής. Την τελευταία της μάχη δεν κατάφερε να την κερδίσει αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Για την τραγική απώλεια της Αθηνάς Καραχάλιου, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών, με τον οποίο είχαν στενή οικογενειακή φιλία, Ανδρέας Μίγκος, έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο ότι: «Εγώ πως να σε αποχαιρετήσω Αθηνά μου; Και τι να πρωτοθυμηθώ από σένα; Το χαμόγελο; Το πρόσωπο σου που ακτινοβολούσε; Την αγάπη σου, που έδινες απλόχερα; Την προσφορά σου; Την αισιοδοξία σου; Τη θετική ματιά που έβλεπες τη ζωή; Τον τρόπο που μιλούσες για τα παιδιά σου που τα λάτρευες; Τη μαχητικότητα και την ειλικρίνεια σου σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής σου;

Μας φεύγεις πολύ νωρίς και αφήνεις πίσω σου όλους εμάς που σ’ αγαπούσαμε και θα σε αγαπάμε. Και πως να ξεχάσω; Πως να ξεχάσω έναν δικό μου άνθρωπο που έχω τόσα πολλά να θυμάμαι από αυτόν; Και τώρα που έφυγες αφήνεις ένα κενό και στις δικές μας ζωές. Όμως δεν σε ξεχνάμε, οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν τους ξεχνάμε, εσύ όμως δεν θα ξεχαστείς γιατί θα ζεις για πάντα, μέσα στην ψυχή, στην καρδιά και το μυαλό μας. Δεν έχω άλλα λόγια να σου πω. Άλλωστε είναι φτωχά τα λόγια για να εκφράσουν τα συναισθήματα. Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη και χαμόγελο. Καλό ταξίδι, να μου φιλήσεις όλους αυτούς που έχουμε εκεί πάνω, που τους αγαπήσαμε πολύ, αλλά δεν θα ξαναγυρίσουν».

Η εξόδιος ακολουθία της 44χρονης θα τελεστεί σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μυρσίνης.

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις