ΣΠΑΡΤΗ. Οι κάτοικοι των χωριών της Σπάρτης που πλήττονται από συμμορίες εγκληματιών, κακούργων και κακοποιών, έχουν φθάσει στα όριά τους.

Κάθε μέρα και κάθε νύκτα τα χτυπήματα από τους γνωστούς – αγνώστους είναι βάναυσα, προκλητικά και επικίνδυνα. Ο παροξυσμός αυτών των ανθρώπων που τείνουν να γίνουν φυλή εγκλήματος προξενεί την απόλυτη ανασφάλεια, επιφέρει τον φόβο και αδικεί κατάφορα κάθε πολίτη που ζει σεβόμενος τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

Όμως η Πολιτεία, η Ελληνική Πολιτεία φαίνεται πως ενδιαφέρεται περισσότερο για τις μειοψηφίες ακόμα και όταν αυτές ρέπουν στο έγκλημα, στην παρανομία και στην ασυδοσία.

Τα χωριά του Δήμου Σπάρτης σε όλη την πεδινή έκταση του δήμου έχουν γίνει στόχος των παρανόμων που όπως καταγγέλουν οι πολίτες – θύματα, μεταφέρουν τα κλοπιμαία μέρα μεσημέρι μέσα από τους δρόμους των χωριών. Εποχούμενοι, πεζοί, με προκλητικό θράσος και γλοιώδη συμπεριφορά υποβάλλουν τους νομιμόφρονες πολίτες σε ταπείνωση.

Τα παιδιά των χωριών δεν επιστρέφουν σε αυτά. Οι περιουσίες έχουν χάσει την αξία τους. Οι ηλικιωμένοι ζουν έναν εφιάλτη. Όλα αυτά με την ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας.

Η Πολιτεία πονηρά φερόμενη, επιβάλει στην Αστυνομία την τακτική παρουσία, συλλήψεις γίνονται αλλά οι εγκληματίες αφήνονται ελεύθεροι με βούλευμα και την ίδια μέρα ξανακτυπούν σπίτια και επιχειρήσεις…

Αυτό όμως που φημολογείται ότι έγινε την ημέρα επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και αντοχής.

Πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί της Τάξης και της Ασφάλειας δεν άφησαν περιθώρια σε εκατοντάδες πολίτες να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους και να ενημερώσουν τον κ Μητσοτάκη για το πρόβλημα ζωής που αντιμετωπίζουν. Έτσι ένα πανό με την επιγραφή «Έγκλημα χωρίς τιμωρία – Οι κάτοικοι – θύματα των χωριών του Δήμου Σπάρτης» ποτέ δεν σηκώθηκε στο διάβα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αυριανός πρωθυπουργός πέρασε και δεν ακούμπησε από το πρόβλημα αφού όλες οι αρχές, με πρώτους τους αιρετούς φρόντισαν το πρόβλημα να μην βγει προς τα έξω.

Οι επόμενες ημέρες και οι νύκτες θα είναι δύσκολες για τους χωριανούς της Σπάρτης γιατί όταν ο εγκληματίας χαίρει της ατιμωρησίας και της ειδικής μεταχείρισης θα γίνει ακόμα πιο σκληρός, πιο θρασύς, πιο επικίνδυνος.

Αυτοί που έχουν την ευθύνη για όσα ενδεχομένως προκληθούν στα χωριά από ασύδοτους παράνομους και αδυσώπητους εγκληματίες ας απολογηθούν στους πολίτες που έχουν χάσει τα πάντα, αξιοπρέπεια, περιουσία, εισόδημα, ύπνο…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις