ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο (24/6), ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, πεζοπορική εξόρμηση στο Αρτεμίσιο. Σημειώνεται πως η εξόρμηση αναβλήθηκε την προηγούμενη Κυριακή λόγω καιρού.

Μαλεβός

Η πεζοπορική εξόρμηση έχει στόχο την ανάβαση στην κορυφή του όρους, Μαλεβός, στα 1772μ.

  • Ώρες πορείας: 5
  • Β.Δ.: Β (Μέτρια)

Το περπάτημα θα ξεκινήσει από τον επαρχιακό δρόμο που κινείται από Νεστάνη προς Καρυά, πάνω στο χωματόδρομο για Καρυά, περίπου εδώ:

https://maps.app.goo.gl/aNfJJHBrwVNhJpy27).

«Μετά από μισή ώρα περπάτημα σε χωματόδρομο, θα μπούμε σε μονοπάτι για ανάβαση στην κορυφή και θα επιστρέψουμε από τα ίδια.»

Όπως λένε από τον Ορειβατικό, «Η διαδρομή έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει εντυπωσιακά το βράχινο και δασικό τοπίο. Η ίδια η κορυφή είναι βραχώδης και προσφέρει φοβερή θέα. Το τοπίο έχει μεγάλο μέρος πρασίνου, αλλά και κομμάτια ασκεπή.»

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός, άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν, καπέλο.

Αναχώρηση

Αναχώρηση στις 7 το πρωί από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για

μετάβαση με ΙΧ στην αφετηρία της διαδρομής.

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής ως την Παρασκευή 23/6 στη συντονίστρια της εξόρμησης, Ντίνα Τυροβολά (τηλ.6977285633).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις