ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Στα… απίστευτα και όμως ελληνικά πρέπει να καταγραφεί η περίπτωση των παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών στην Αργολίδα και ειδικότερα στις περιοχές Μαλανδρενίου και Γυμνού, που υπάγονται στην αμπελουργική ζώνη Νεμέας ΠΟΠ.
Αν και ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε ειδικές έκτακτες ενισχύσεις (ουκρανικά και de minimis) με 130 ευρώ ανά στρέμμα, οι υπεύθυνοι φαίνεται ότι «ξέχασαν» ή δεν έλαβαν καν υπόψη τους τους παραγωγούς των περιοχών που ναι μεν βρίσκονται στον Νομό Αργολίδας, αλλά ανήκουν στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους.

Ο Κώστας Κεχαγιάς, παραγωγός και πρόεδρος στην κοινότητα Μαλανδρενίου, τονίζει χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε. Στα 300 μέτρα από το δικό μου χωράφι, ο παραγωγός που είναι στη Νεμέα πήρε αποζημίωση, αλλά εγώ δεν πήρα ούτε ευρώ. Όλοι οι παραγωγοί είναι αγανακτισμένοι και τώρα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσουν οι εκλογές για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, το ποσό της ενίσχυσης των παραγωγών της Αργολίδας δεν είναι τέτοιου μεγέθους που να δημιουργεί πρόβλημα στις δημόσιες αρχές.

Πηγή: ypaithros.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις