ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια γεμάτη Ημέρα Δράσης για την Δημόσια Υγεία στη Λακωνία εκτυλίχθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου, με την Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Ιατρικής-υποψήφια βουλεύτρια Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και τον Σταύρο Αραχωβίτη, υποψήφιο βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Κλιμάκιο του κόμματος με τους υποψήφιους βουλευτές επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Σπάρτης, το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, το Κέντρο Υγείας Γυθείου, το Κέντρο Υγείας Σπάρτης, την Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Σπάρτη και συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σπάρτης.

  • Αναλυτική ενημέρωση

Όπως αναφέρθηκε «Στις συναντήσεις με τη Διοίκηση και το Προσωπικό έγινε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση των Δομών Υγείας του νομού μας, τα προβλήματα και τις ελλείψεις».

Κοινό αίτημα όλων η αναγκαιότητα για στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις, ιατρικού κυρίως και νοσηλευτικού προσωπικού, σε όλες τις Δομές Υγείας, με προσλήψεις οδηγών και πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ αλλά και για αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους.

  • Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης – Η ανέγερσή του δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τονίστηκε η αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου που συμφωνήθηκε με το Ίδρυμα το 2019 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

  • «Οι πολίτες αντιμετωπίζονται ως πελάτες»

Επιπλέον, σε όλους τους τόνους, Αραχωβίτης και Λινού, υπογράμμισαν, πως τα τελευταία 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ η Δημόσια Υγεία συνεχώς υποβαθμίζεται ενώ οι πολίτες αντιμετωπίζονται ως πελάτες και όχι ως ασθενείς.

  • Στόχος και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, μέσα όμως και από την βελτίωση της ποιότητα ζωής του υγειονομικού προσωπικού.
  • Αποτελεί ηθικό καθήκον για τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της προοπτικής όσων εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με σειρά μέτρων.

Αυτό αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη που παράλληλα θα καθιστά το ΕΣΥ ελκυστικό για τους νέους επιστήμονες, αναστρέφοντας το κύμα φυγής και εγκατάλειψης. Αλλά και «…σταματώντας κάθε σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποίηση κλάδων και υπηρεσιών που θα ανατρέψει τον Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας».

  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την ανιδιοτέλεια και την προσφορά των υγειονομικών, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό, αναγνωρίζει την ανιδιοτέλεια και την προσφορά των υγειονομικών με ένα νέο πλαίσιο αμοιβών, συνθηκών εργασίας, εκπαίδευσης και επιστημονικής εξέλιξης.

Meet the Press

Μετά τις επισκέψεις στις Δομές Υγείας πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου με την Αθηνά Λινού και τον Σταύρο Αραχωβίτη να απαντούν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Συγχρόνως παρουσίασαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ και το νέο πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση νέων γιατρών και επαγγελματιών υγείας στις δημόσιες δομές.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός τού ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει,

  • Αυτόματη αναπλήρωση των κενών λόγω συνταξιοδότησης με μόνιμο προσωπικό
  • Μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων ΟΑΕΔ
  • Στοχευμένες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών (15.000 σε βάθος τριετίας) σε τομείς που υστερεί το ΕΣΥ.
  • Γενναία αναβάθμιση μισθολογικών αποδοχών, συνθηκών εργασίας και εκπαίδευσης στο ΕΣΥ
  • Σύγκλιση των δημόσιων δαπανών υγείας με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7%του ΑΕΠ!).

«Μαζί δίνουμε τη μάχη της 25ης Ιουνίου, για μια δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους!», έλεγε αργότερα ο Σταύρος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις