ΝΑΥΠΛΙΟ. Μια συστοιχία με φωτεινά αντικείμενα στον βραδινό ουρανό του Ναυπλίου, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, τράβηξαν την προσοχή όσων βρίσκονταν έξω εκείνη τη στιγμή και φυσικά σήκωσαν τα κινητά και η καταγραφή ξεκίνησε.

Πρόκειται για το σύστημα Starlink, τους γνωστούς δορυφόρους του Elon Musk και της εταιρείας SpaceX, οι οποίοι βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.
Σκοπός τους να παρέχουν γρήγορο δορυφορικό Internet.

Η εταιρεία του Elon Musk έχει εκτοξεύσει 143 δορυφόρους και υπολογίζεται από την ίδια την εταιρεία πως πάνω από 4000 τέτοιοι δορυφόροι τους θα κυκλοφορούν τα επόμενα γύρω από την γη.

Δείτε το βίντεο του argolikeseidhseis, με την καταγραφή πάνω από το Ναύπλιο:

Τι είναι το Starlink και πώς λειτουργεί;

Το Starlink είναι ένα εγχώριο δίκτυο δορυφόρων που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SpaceX, μια εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ. Ο στόχος του Starlink είναι να παρέχει γρήγορη, αξιόπιστη και παγκόσμια συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο μέσω δορυφόρων.

Ο τρόπος λειτουργίας του Starlink βασίζεται στη σύνδεση μεταξύ των δορυφόρων στο διάστημα και των λήπτριων στο έδαφος. Οι δορυφόροι Starlink τοποθετούνται σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη, σε απόσταση πολύ κοντινή σε σχέση με τους παραδοσιακούς γεωστατικούς δορυφόρους. Αυτό επιτρέπει στο Starlink να παρέχει χαμηλή καθυστέρηση και υψηλή ταχύτητα σύνδεσης.

Οι δορυφόροι επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω διασύνδεσης δορυφόρου προς δορυφόρο (inter-satellite links), δημιουργώντας ένα δικτυακό σύστημα στο διάστημα. Στη συνέχεια, οι λήπτριες σταθμοί στο έδαφος λαμβάνουν το σήμα από τους δορυφόρους και το μεταφέρουν στον χρήστη μέσω ασύρματης τεχνολογίας.

Ο σκοπός του Starlink είναι να παρέχει καθολική κάλυψη Διαδικτύου, ειδικά σε περιοχές που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε σταθερές συνδέσεις δικτύου, όπως αραιοκατοικημένες περιοχές ή απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις