ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι υποψήφιοι βουλευτές Λακωνίας ήταν στο πόδι. Όσο ποτέ άλλοτε. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε Σπάρτη και Γύθειο. Κλιμάκιο του κόμματος με έναν Λάκωνα (Κατσαφάδο) κι έναν πραιτοριανό (Σπανάκη) βρέθηκε παντού στη Λακωνία. Τα τηλέφωνα από υπουργούς, βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος «πήραν φωτιά» για να μην φύγει ούτε μια ψήφος.

Τελικά τι έγινε και το κόμμα που μετά βεβαιότητας θα γινόταν Κυβέρνηση έχασε, μέσα στο κάστρο του, 3.000 ψήφους και 2%, από την κάλπη του Μαίου 2023;

  • Ιούνιος 2023: 47,83% και 22.596 ψήφοι
  • Μάιος 2023: 49,78 και 25.652 ψήφοι

Είναι ολοφάνερο ότι η αποχή των ψηφοφόρων (συμμετοχή μόνον 39%) αλλά και η εμφάνιση του κόμματος «Σπαρτιάτες» στοίχισε στην Νέα Δημοκρατία. Σημάδι ότι η πολιτική της στον Νομό πρέπει να αλλάξει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις εκλογές του Ιουνίου, στη Λακωνία, όλα τα κόμματα, πλην της Νίκης που κέρδισε 200 ψήφους, έχασαν ψήφους. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ στη Λακωνία η ΝΔ σημειώνει ποσοστό σχεδόν 9 - 10% πάνω από το Εθνικό ποσοστό, τον Ιούνιο πέτυχε μόνο 7% περισσότερη δύναμη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις