ΣΠΑΡΤΗ. Με απόλυτη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 21ου Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου που έλαβε χώρα στις 30/6-2/7 στον Μυστρά, στους πρόποδες της βυζαντινής Καστροπολιτείας.

Οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Περίπου 250 σύνεδροι, 70 και πλέον ομιλητές στο κατευθυνόμενο πρόγραμμα και άλλοι τόσοι που συμμετείχαν σε ελεύθερες ανακοινώσεις και επιτοίχιες παρουσιάσεις, έδωσαν το ζωηρό παρόν εδώ στον Μυστρά, όπου πανθομολογούμενα ανεδείχθη το εύρος, το βάθος και η εξέλιξη της σύγχρονης Οδοντιατρικής Επιστήμης.

Πανεπιστημιακοί, εξειδικευμένοι επιστήμονες, δόκιμοι οδοντίατροι, εκκολαπτόμενοι αξιόλογοι συνάδελφοι φοιτητές μας τίμησαν με την παρουσία τους, μας ενημέρωσαν και μας επιμόρφωσαν με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, ενώ τα στρογγυλά τραπέζια διακρίθηκαν για το κύρος όλων των στοιχειοθετημένων τοποθετήσεων, με αποτέλεσμα σήμερα στον απόηχο του Συνεδρίου να είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για όσα διημείφθησαν εδώ στο Mystras Grand Palace Resort and Spa αυτές τις τρεις ημέρες.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έλαβαν, επίσης, χώρα τα εξής:

Τελετή Έναρξης στην οποία παρευρέθηκαν από πλευράς θεσμικών εκπροσώπων, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευστάθιος Ιεροκήρυκας Μητροπόλεως, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Βουλευτής κ. Θανάσης Δαβάκης, ο Πρώην Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, η Πρώην Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, ο επιτιμός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μιλάνο κ. Νίκος Σάκκαρης, ο Αντιπρόεδρος ΕΟΟ και Πρόεδρος ΟΣ Αττικής κ. Αθανάσιος Υφαντής, τα μέλη ΔΣ της ΕΟΟ κα Μαρία Μενενάκου και κ. Βασιλης Σταθόπουλος η Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κυρία Παπάκου, η Πρόεδρος ΟΣ Αρκαδίας κα Αργυρώ Λαγούδη, η Πρόεδρος ΟΣ Μεσσηνίας κα Τζίνα Θεοδωροπούλου, ο Πρόεδρος ΟΣ Κορινθίας κ. Νώντας Κατσούλας, ο Πρόεδρος ΟΣ Αχαίας κ. Γιώργος Μουτούσης, ο Πρόεδρος ΟΣ Αργολίδας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο Πρόεδρος ΟΣ Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτης Βασίλειου, ο Πρόεδρος ΟΣ Αγρινίου κ. Γιάννης Τσιτσέλης και ο Πρόεδρος ΟΣ Πειραιά κ. Μιχάλης Αγρανιώτης. Επίσης μέλη ΔΣ οδοντιατρικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

  • Απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του αείμνηστου συναδέλφου Νίκου Φουντά.
  • Απονομή τιμητικής πλακέτας στο Λάκωνα Ομότιμο Καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, κύριο Δημήτρη Ανδριτσάκη, ο οποίος απηύθηνε την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου
  • Απονομή τιμητικής πλακέτας στο συνάδελφο Νικόλαο Σάκκαρη , Επίτιμο Πρόξενο της Ελλάδας στο Μιλάνο.
  • Αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων Πειραιά και Λακωνίας, υπογραφή πρακτικού αδελφοποίησης εκ μέρους των Προέδρων κας Μαργαρίτας Σπυριδάκου και κ. Μιχάλη Αγρανιώτη και ανταλλαγή δώρων. Από την πλευρά του Συλλόγου Πειραιά μια χειροποίητη εικόνα του Αγίου Αντύπα προστάτη των Οδοντιάτρων και από την πλευρά του Συλλόγου Λακωνίας ένα γερακίτικο υφαντό φτιαγμένο από την παραδοσιακή υφάντρα κύρια Χρυσούλα Σταματοπούλου.
  • Πραγματοποίηση δράσης πρόληψης στοματικής υγείας στα γηροκομεία της Σπάρτης από ομάδα της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών που πλαισιώθηκε με μέλη του ΟΣ Λακωνίας.
  • Ξενάγηση στον ιστορικό χώρο του Μυστρά στην οποία συμμετείχαν περίπου 60 σύνεδροι και συνοδοί τους.
  • Δείπνο και Μουσική εκδήλωση μετά την τελετή έναρξης.
  • Απονομή βραβείων σε όσους διακρίθηκαν στις ελεύθερες ανακοινώσεις και τις επιτοίχιες παρουσιάσεις.

Ο Ο.Σ. Λακωνίας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του στον Πρόεδρο, Αναπληρωτή καθηγητή κο Νίκο Γιαννακόπουλο και στην Επιστημονική Επιτροπή, στην οργανωτική επιτροπή και τους Προέδρους των συλλόγων Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Αγρινίου ,στο περιοδικό Οδοντιατρικό Βήμα, στην Εταιρεία Σπαρτιάτικων Σπουδών, που βοήθησε στην παραγωγή του βίντεο της τελετής έναρξης μεταξύ άλλων, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣ Λακωνίας και στον Πρώην Πρόεδρο Ηλία Αποστολάκο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη του Συνεδρίου και την παροχή Αιγίδας, στον Δήμο για την παραχώρηση αιγίδας, στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και στο Ινστιτούτο Επιστημονικών Θεμάτων.

Ακόμα τον Πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Νικόλαο Νικητάκη, τον πρώην Πρόεδρο κ. Φοίβο Μαδιανό και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης κύριο Δημήτρη Τορτοπίδη καθώς και όλους τους έγκριτους συναδέλφους και Πανεπιστημιακούς που συμμετείχαν ως ομιλητές στο Συνέδριο.

Το Συνέδριο πλαισίωσε πλήθος εμπορικών οδοντιατρικών εταιρειών από όλη την Ελλάδα ενημερώνοντας για τα διαθέσιμα υλικά στη σύγχρονη οδοντιατρική και εκφράζουμε και σε αυτές τις ευχαριστίες μας για την εποικοδομητική συνεργασία.

Εν συνεχεία, ευχαριστούμε εξίσου εγκάρδια όλες τις Λακωνικές επιχειρήσεις που μας πρόσφεραν τα εκλεκτά προϊόντα τους τα οποία διακρίνονται για την ποιότητα τους σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο και τα οποία προσφέρθηκαν ως δώρα στους ομιλητές του Συνεδρίου.

  • Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
  • Sparta Beer
  • Οινοποιία Ηρακλή Τριχείλη
  • Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας
  • Drousias olive S.A.- Παναγιώτης Δρούσιας
  • Μελισσοκομική Δρούτσα
  • Sparta Gourmet
  • Μαρουλακος Νίκος -Malva olive oil
  • Κασελλ
  • Μόλων Λαβέ
  • Κορμπάκης Πέτρος & ΣΙΑ
  • Παστέλια Μανωλάκος
  • Ακεσώ-Akeso Skincare
  • Οδοντοτεχνικό εργαστήριο "THEDENTALART"
  • Κτήμα Θεοδωρακακου

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εικαστικό κα Βάσω Κουτσογιαννοπούλου για τις καλλιτεχνική της συμβολή καθώς και το site Lakones.gr για τη live μετάδοση της τελετής έναρξης όπως και τα λακωνικά μέσα χορηγούς επικοινωνίας του Συνεδρίου.

Αναμφίβολα, μετά το τέλος του 21ου Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης έπαιξαν οι άνθρωποι του Mystras Grand Palace Resort & Spa με τους οποίους είχαμε άμεση συνεργασία και επέδειξαν προθυμία για την τελειότητα, όπως έγινε σαφές από το γεγονός ότι το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και οργάνωσης που εξασφαλίστηκε αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των συνέδρων.

Τους ευχαριστούμε θερμά! Συγχαρητήρια σε όλους!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις