ΠΑΤΡΑ. Η Αναστασία Χ. έχασε τον άνδρα της Δ. Νικ τον περασμένο Μάρτιο, σε ηλικία 47 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Πέντε παιδιά είχε το ζευγάρι, ηλικίας 3 έως και 18 ετών, και ο θάνατος του συζύγου έφερε τα πάνω – κάτω στην οικογένεια, αφού σύνταξη για την χήρα δεν έχει ακόμη «βγει». Χθες το πρωί, Τρίτη 4/07/2023 μετά από εντολή ιδιωτικής εταιρείας παροχής, κόπηκε το ρεύμα στο σπίτι τους.

Η οικογένεια όφειλε 700 ευρώ από τον Ιανουάριο, οπότε και λόγω των εξόδων νοσηλείας και στη συνέχεια κηδείας, δεν μπορούσε να πληρώσει τον λογαριασμό.

«Υπάρχει ιδιωτική εταιρεία που στέλνει συνεχώς εξώδικα στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους χρωστάνε» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Η οικογένεια, μάνα και 5 παιδιά, εκ των οποίων τα 4 ανήλικα, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό.

«Μου είπαν να δώσω 200 € για να κάνω δόσεις και να γίνει η επανασύνδεση, αλλά δεν έχω τα χρήματα. Περιμένω την σύνταξη του άνδρα μου… » είπε στην «Π» η Αναστασία.

Στο ζήτημα παρενέβη ο Κανελλόπουλος ο οποίος εξέτασε εξονυχυστικά την περίπτωση. Υπήρξαν δε και κάποιοι απλοί πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν από την περίπτωση κι έσπευσαν να βοηθήσουν, να πληρώσουν τα 200 € ώστε να γίνει ο διακανονισμός και να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις