ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τετάρτη 5 Ιουλίου, στην Τρίπολη, τέθηκε από τον περιφερειάρχη προς συζήτηση η διάθεση, εκ μέρους της Περιφέρειας, πίστωσης 20.000 ευρώ για την κατασκευή, σε παράλια περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ενός μνημείου αφιερωμένου στους εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, κατά το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο -ανοιχτά της Πύλου-, του αλιευτικού σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως είπε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έχει κινηθεί η διαδικασία για την παραχώρηση από το Δασαρχείο ενός μικρού χώρου, στον οποίο θα τοποθετηθεί το εν λόγω μνημείο.

Φαίνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της έναντι των Ελλήνων πολιτών αλλά και των θυμάτων Ελλήνων σε δρόμους και θάλασσες. Έχει τακτοποιήσει οικονομικά κάθε αίτημα που αφορά σε ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, λιμενικά οχήματα, είναι απόλυτα συνεπής σε ότι αφορά τις ανάγκες της αστυνομίας, των αγροτικών ιατρείων, των αμεα της περιφέρειας, έχει ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα χαροκαμένων γονέων με παιδιά που χάθηκαν είτε στην άσφαλτο είτε από την διακίνηση ναρκωτικών. Μήπως υπάρχουν κάπου στην περιφέρεια άστεγοι και νηστικοί; Γέροι μόνοι; Κτηνοτρόφοι απομονωμένοι; Ψαράδες χωρίς καταφύγιο; Μαθητές χωρίς δρομολόγιο για το σχολείο; Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας έχουν στη διάθεσή τους όλα όσα χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της υπηρεσίας τους. Όλα καλά. Οπότε ένα μνημείο 20.000€ δεν βλάπτει. Μπορεί να είναι ακριβότερο από το μνημείο για τον πιλότο Βλαχάκο, από τον πυροσβέστη Καστρή, από τον καταδρομέα Γλεντζέ αλλά η Ελλάδα είναι και παραμένει μητριά και όχι μάνα στα παιδιά της.

Μήπως θα ήταν καλύτερα, αφού αυτά και πολλές ακόμα χιλιάδες ευρώ κατευθύνονται στους πρόσφυγες και ουδέποτε στους Έλληνες αναξιοπαθούντες ,θα έπρεπε αντί μνημείου να χρηματοδοτήσουν καλύτερη ζωή για προσφυγόπουλα ανά την Ελλάδα;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις