ΝΕΑΠΟΛΗ. Χωρίς καμία απώλεια ή τραυματισμό εκτυλίχθηκε η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τα ξημερώματα ώστε να διασωθούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος οι 110 μετανάστες που χθες το βράδυ βρέθηκε σε βράχια στην περιοχή του Κάβο Μαλέα στην Λακωνία, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε εκεί και άρχισε να βυθίζεται.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 5 σήμερα το πρωί και συνέδραμαν τέσσερα σκάφη του λιμενικού και πυροσβέστες από την ξηρά.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν μέσα από μονοπάτια σε σημείο που είχαν πρόσβαση τα οχήματα που θα τους μετέφεραν στο λιμάνι της Νεάπολης Βοιών.

Η κατάστασή τους

Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αναφερθεί μόνο κάποιοι ελαφρείς τραυματισμοί από την πρόσκρουση στα βράχια.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες δήλωσαν ως χώρα καταγωγής το Ιράν, το Ιράκ και το Αφγανιστάν ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και περίπου 30 παιδιά.

Όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή των μεταναστών στο λιμάνι της Νεάπολης, στη συνέχεια θα αναχωρήσουν προς άλλη οργανωμένη δομή.

Το ιστιοφόρο σκάφος που επέβαιναν οι μετανάστες βυθίστηκε μέσα στη νύχτα. Καθ’ όλη τη διάρκειά της, υπήρχαν στο σημείο δύο πλωτά του Λιμενικού, ενώ συνολικά επιχείρησαν ένα πλωτό περιπολικό και τρία πλωτά του Λιμενικού σώματος.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις