ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η ΝΔ μπορεί να τόλμησε να ανακοινώσει το χρίσμα στον Δημήτρη Πτωχό, αφού προηγουμένως καρατόμησε τον Παναγιώτη Νίκα αλλά τώρα αναζητά τρόπους για να κρατήσει τον Νίκα κοντά στο κομματικό ψηφοδέλτιο και μακριά (ενδεχομένως) από τον Τατούλη. Στελέχη του κόμματος αναρωτιούνται: «Ποια είναι μεγαλύτερη ατιμία, ο αποκεφαλισμός του Νίκα από τον Σαμαρά ή η συνεργασία του Νίκα με τον Τατούλη;» Η απάντηση είναι αυθόρμητη. Ο Τατούλης είναι ένα ανεξάρτητος υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ ενώ ο αποκεφαλισμός του Νίκα ήρθε επειδή τα «βρήκαν» Μητσοτάκης - Σαμαράς. Κάθε στέλεχος διαλέγει και παίρνει…

Όπως γράφουν φιλοκυβερνητικά μέσα στην προσπάθεια του Δημήτρη Πτωχού ηγετικά στελέχη του κόμματος θεωρούν απαραίτητη και τη στήριξη - σύμπραξη του Παναγιώτη Νίκα στο νέο σχήμα του Δημήτρη Πτωχού. Αναζητούν την εμπειρία και το πολιτικό εκτόπισμά του και τον θεωρούν απολύτως χρήσιμο, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια και η ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Είναι σαν να του λένε δηλαδή «Να σε κάψω Νίκα, να σ’ αλείψω λάδι!»

Ο Παναγιώτης Νίκας όμως δεν είναι ο άνθρωπος που έχει το κόμμα πάνω από το μέτωπό του. Είναι αυτάρκης, αυτόνομος και κυρίως έχει νιώσει την προδοσία βαθιά στην καρδιά του. Δύσκολα λοιπόν θα «μαζέψει» η ΝΔ τον πρώην Περιφερειάρχη της αλλά και αν τον «μαζέψει», φαινομενικά, αυτό δεν θα αποδώσει και τίποτα ιδιαίτερο, αφού δεν θα είναι ουσιαστικό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις