ΣΠΑΡΤΗ. Το Ινστιτούτο Σπάρτης στην συνέχεια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης τόσο της Κυβέρνησης , όσο και όλων των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με την χρήση του ονόματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ από πολιτικά κόμματα, προχωρά στην διοργάνωση ενημερωτικής σύσκεψης των φορέων της Σπάρτης προκειμένου να αποφασισθούν από όλους μαζί οι περαιτέρω κινήσεις νομικής μορφής.

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί 20 φορείς της Σπάρτης και οι θεσμικοί εκπρόσωποι της πόλης, του νομού και της περιφέρειας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει ενημέρωση για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στα πλαίσια του νομικού μας συστήματος, να προβούμε σε αίτημα ανάκλησης του ονόματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ από το συγκεκριμένο κόμμα και να τονίσουμε ότι δεν θέλουμε να χρησιμοποιείται το όνομα της κοινωνίας και της ιστορικής μας πόλης από οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο παράγοντα με τρόπο που μας ταυτοποιεί και μας προσβάλλει.

Υπάρχουν οι νομικές δίοδοι

«Επειδή, λοιπόν, μετά από έρευνα διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν νομικές δίοδοι που μας επιτρέπουν να διεκδικήσουμε την ανάκληση της παραπάνω αδειοδότησης χρήσης του ονόματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, θα πραγματοποιήσουμε την Τρίτη, 18/7/2023, στις 8μμ στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σπάρτης, συνάντηση των φορέων, αλλά και φυσικών προσώπων της πόλης μας που επιθυμούν να υποστηρίξουν την παραπάνω προσπάθεια.

Καλούνται όλοι οι πολίτες

«Θα είναι μεγάλη υποστήριξη της προσπάθειάς μας η παρουσία και όλων των πολιτών που ενδιαφέρονται, στην συνάντησή μας προκειμένου να αναδειχθεί η μεγάλη σημασία του όλου θέματος για την κοινωνία της Σπάρτης.

Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να υπάρξει και η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση που θα διευρύνει τις απαγορεύσεις χρήσης των ονομάτων από τα πολιτικά κόμματα και στα ονόματα των κοινωνιών, των αρχαιολογικών χώρων και των πόλεων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις