ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Αποκαρδιωτική εικόνα της καταστροφής που άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στο Λουτράκι.

Κατοικίες καταστράφηκαν ολοσχερώς, άνθρωποι που έμεναν χρόνια στην περιοχή γλίτωσαν τη τελευταία στιγμή, ενώ καταγγέλλουν και καθυστερήσεις στην παρέμβαση των πυροσβεστικών μέσων.

Στην Κατουνίστρα, ο Παναγιώτης Χατζούρας κοιμόταν με τη σύζυγό του το μεσημέρι της Δευτέρας όταν η φωτιά τους πλησίασε στα 50 μέτρα.

Καταγγέλλει στο protothema.gr και στον Φρίξο Δρακοντίδη ότι δεν εμφανίστηκαν πυροσβεστικά μέσα παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά.

Είπε ότι κοιμόταν με τη γυναίκα του, όταν τους πήραν τηλέφωνο για να τους ειδοποιήσουν για τη φωτιά.

Οι δυνάμεις για την κατάσβεση άργησαν να έλθουν στο σημείο, όταν πλέον είχε καταστραφεί το δάσος στην περιοχή. «Δεν είχε φανεί ούτε ένα πυροσβεστικό, μετά από μια 1 ώρα ήλθε ελικόπτερο», είπε.

Κατάφεραν να σώσουν το σπίτι τους, ωστόσο χάθηκε το σπίτι του γείτοννα και το αυτοκίνητό τους.

Και μετά έρχεται η δύσκολη στιγμή της ενημέρωσης των ανθρώπων που έχασαν την περιουσία τους. «Ειδοποιήσαμε την κόρη του, ερχόταν εδώ τα Σαββατοκύριακα, είχαν ένα σκύλο εδώ», είπε ο κ. Χατζούρας.

Μια παρόμοια εικόνα μεταδίδει και η μαρτυρία κατοίκου από τα Λιακέικα στο Λουτράκι που είπε στο protothema.gr ότι είδε να καίγεται το σπίτι του θείου του.

Η φωτιά «πέρασε μέσα από τα σπίτια, όλο το δάσος έμεινε κρανίου τόπος και δεν έμεινε τίποτα», λέει. «Ο ιδιοκτήτης ήταν στην Κρήτη για διακοπές, ξέσπασε σε λυγμούς» με όσα άκουσε ο θείος του, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις