ΜΑΝΗ. Ο ιερός ναός Κωνσταντίνου κι Ελένης που έκτισαν οι Μανιάτες στον Πολυάραβο καταρρέει. Το Notospress από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το πρόβλημα σε ρεπορτάζ που έκανε επι τόπου με την βοήθεια του δημοσιογράφου Γιώργου Δημακόγιαννη. Πρόκειται για τον μεγαλοπρεπή πέτρινο ναό που έχτισαν οι ντόπιοι και απόδημοι Πολυαραβίτες και Μαλευριώτες Μανιάτες λίγα χρόνια μετά την θρυλική μάχη στο χωριό τους, τον Αύγουστο του 1826.

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Πράσινη Πελοπόννησος αναδεικνύει το θέμα: «Τρίτη χρονιά μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021 όπου η στέγη του καταστράφηκε και μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε τρόπος να προστατευτεί έστω και προσωρινά, έρμαιο στην εγκατάλειψη, στις βροχές και στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Βροχές που θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να δοκιμάζουν τις αντοχές τού εγκαταλελειμμένου εμβληματικού εντυπωσιακού πέτρινου Ναού και στο εσωτερικό του, μέχρι και την καταρρεύσει του.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλα θα πάρουν άμεσα το δρόμο τους για σωστική παρέμβαση με στέγαστρο και στη συνέχεια πλήρη αποκατάσταση καμία εργασία αποκατάστασης δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Αφορμή για την παρέμβαση μας στάθηκαν δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Το θέμα θα το φέρει η περιφερειακή μας παράταξη μας για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την ελπίδα η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, την αρχαιολογική υπηρεσία Λακωνίας, την τοπική εκκλησία, να συνδράμει στην εκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης σε ένα ναό με έντονο συμβολικό χαρακτήρα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις