ΗΛΕΙΑ. Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται πλέον ο 71χρονος αδερφός του 68χρονου επιχειρηματία Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου ο οποίος βρέθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι τον Σεπτέμβριο του 2022, σε ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Ηλείας όπου ζούσε το θύμα.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του Ανακριτή Αμαλιάδας που τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να καλέσει τον 71χρονο κατηγορούμενο ώστε να απολογηθεί για τη βαρύτατη κακουργηματική πράξη.

Τα στοιχεία που έδειξαν τον δολοφόνο

Ο 71χρονος ήταν αυτός που, όπως προέκυψε από μαρτυρικές καταθέσεις, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βρέθηκε εξ΄ αρχής στον τόπο του εγκλήματος, στο διάστημα από τις 22:40 - όταν ο 68χρονος ήταν ακόμα ζωντανός - έως και τις 22:57, την ώρα, δηλαδή, που κάλεσε τις Αρχές για να πει ότι ο 68χρονος αδερφός του πέθαινε.

Αυτό μαρτυρά πως ο κατηγορούμενος ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που μπήκε στο σπίτι του θύματος, ενώ από τα παραπάνω δεν προκύπτει η παρουσία οποιουδήποτε άλλου ατόμου στο χώρο την στιγμή εκείνη.

Το ελαιοτριβείο δίπλα στο οποίο ήταν το σπίτι του 68χρονου θύματος

Το στοιχείο που έκανε τις διωκτικές αρχές να στρέψουν τις υποψίες πάνω του ήταν το γεγονός ότι ο 71χρονος έπλυνε τη σορό του αδερφού του, που ήταν γεμάτη αίματα, καθάρισε το σπίτι ακόμα και με χλωρίνη και ακούμπησε το κεφάλι του νεκρού άνδρα πάνω σε ένα μαξιλάρι, σκεπάζοντας τον παράλληλα με μια κουβέρτα.

Όλα αυτά, καθώς και το ότι στο σπίτι δεν υπήρξαν ίχνη διάρρηξης, οδήγησαν τους έμπειρους αστυνομικούς και στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία, αφού το σπίτι δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Επιπλέον, τα σαράντα συνολικά τραύματα που έφερε το θύμα σε όλο του κεφάλι, εκ των οποίων, σχεδόν τα μισά ήταν σε εμφανή σημείο που έφταναν μάλιστα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τα 12 εκατοστά, αλλά και η απουσία του θλώντος οργάνου, που ποτέ δεν βρέθηκε, πλην ενός κομματιού που εντοπίστηκε κολλημένο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του άτυχου συνταξιούχου, απέκλεισαν, σχεδόν άμεσα, το ενδεχόμενο αυτοχειρίας. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ιατροδικαστική έκθεση και από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Το σπίτι μέσα στο οποίο βρήκε φρικτό θάνατο ο 68χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» ο άτυχος 68χρονος φαίνεται πως αιφνιδιάστηκε από την ξαφνική επίθεση που δέχθηκε από το φερόμενο ως δράστη, σε σημείο που πρόλαβε απλώς να κάνει μια μικρή προσπάθεια να προστατευτεί, όπως μαρτυρούν κάποια μικρά σημάδια που έφερε στα χέρια.

Οι αντιφάσεις και οι αδιάψευστοι «μάρτυρες»

Από την επόμενη ημέρα της δολοφονίας, άνοιξε ένας πολύ μεγάλος κύκλος καταθέσεων, με τους αστυνομικούς να καταλήγουν γρήγορα στο συμπέρασμα πως ο δολοφόνος προέρχονταν από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος. Σε αυτό βοήθησαν και οι αντιφάσεις στις οποίες φέρεται να υπέπεσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Η εξιχνίαση της δολοφονίας αποτελούσε «ζήτημα τιμής» για τους ερευνητές της Ασφάλειας Ήλιδας και Πατρών, για αυτό και ανέτρεξαν μέχρι και στη διεθνή βιβλιογραφία εγκληματολογίας, που τοποθετεί τα εγκλήματα ανά κατηγορία, διαπιστώνοντας με τον πλέον εμφανή τρόπο πως το έγκλημα της Εφύρας «φωτογραφίζεται» και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας ενδοοικογενειακής ανθρωποκτονίας, όπου ο δράστης σκοτώνει το θύμα αστραπιαία και με θυμό, όπως οι ενέργειες κάλυψης και καθαρισμού της σορού, των ρούχων, του σπιτιού και τα αίματα στη μπλούζα και στο παντελόνι του κατηγορούμενου ή το ότι ο δράστης δεν έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά παρέμεινε εκεί, περιμένοντας την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Ακόμα, οι τοξικολογικές εξετάσεις και η έκθεση του ιατροδικαστή, που παραδόθηκαν στις αρχές εγγράφως πριν από είκοσι ημέρες και συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία, έδειξαν πως, χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για μια στυγερή δολοφονία, ενώ τα μοναδικά αποτυπώματα και δείγματα DNA που βρέθηκαν άνηκαν στο θύμα και στον 71χρονο κατηγορούμενο αδερφό του.

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις