ΚΡΟΚΕΕΣ. Με ένα πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως η διεξαγωγή των καθιερωμένων αθλητικών αγώνων, τα γνωστά «Βρεττάκεια», η παρουσίαση βιβλίου, αλλά και η διοργάνωση μουσικής συναυλίας, ο Δήμος Ευρώτα, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία», το Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» και η Κοινότητα Κροκεών τιμούν τη μνήμη του μεγάλου Κροκεάτη ποιητή.

Παρασκευή 28 Ιουλίου

Παρουσίαση βιβλίου της Γεωργίας Κακούρου-Χρόνη, «Ζωγραφική και Ποίηση - Αδέλφια τα 'βγαλε ίδια πηγή», των εκδόσεων Στεφανίδη, στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κροκεών στις 21:00. Η συγγραφέας θα αναφερθεί στο έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου, ενώ στην εκδήλωση θα παραβρεθούν στελέχη του εκδοτικού οίκου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα ακουστεί μελοποιημένη ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου σε συνθέσεις του Γεώργιου Αντ. Παυλάκου, ενώ ποιήματα θα αναγνώσουν η ηθοποιός Μαρία Τζανουκάκη και ο μουσικός-εκπαιδευτικός Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Στο τραγούδι η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, στο βιολί ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και στο πιάνο ο συνθέτης Γεώργιος Αντ. Παυλάκος.

Σάββατο 29 Ιουλίου

Ο Αθλητικός Όμιλος Κροκεών-Κροκεατικός διοργανώνει για 10η χρονιά τα «Βρεττάκεια», τον επετειακό αγώνα δρόμου που έχει γίνει θεσμός για τις Κροκεές. Η διεξαγωγή των αθλημάτων θα γίνει στις 18:00 και θα περιλαμβάνει:

  • Μεγάλα Βρεττάκεια: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 18.500 μέτρων που θα αφορά στη διαδρομή Κροκεές-Λάγιο-Κροκεές και απευθύνεται σε δρομείς και περιπατητές.
  • Δρόμος Νικηφόρου Βρεττάκου 5.100 μέτρων: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου που θα αφορά στη διαδρομή Κροκεές-Φάρος (Αλάιμπει)-Κροκεές.
  • Μικρά Βρεττάκεια: Πλήρης ιστορικός γύρος Κροκεών μήκους ενός χιλιομέτρου για παιδιά Δημοτικού.
  • Διαδρομή Περιπατητών: Περιπατητική βόλτα πάνω στη διαδρομή των 18.500 μέτρων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις