ΣΠΑΡΤΗ. Το ενδεχόμενο απένταξης αναγκαίων έργων, πόρων που φθάνουν τα 5 εκ.€ αλλά και μελετών που έχουν ανατεθεί διαπιστώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Έργων του Δ.Σ. και υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης.

Η εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου οδηγεί το Βαγγέλη Βαλιώτη σε μια συνολική αποτίμηση του έργου της δημοτικής αρχής Σπάρτης από την οποία προκύπτει ο άμεσος κίνδυνος απώλειας σημαντικών έργων πόρων και μελετών.

Σημειώνει ότι έργα όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός της πόλης της Σπάρτης (ιστορικό κέντρο) - ανάπλαση της λεωφόρου Κ. Παλαιολόγου, το Οpen Μall, η αντιπλημμυρική θωράκιση Σπάρτης και ο νέος αγωγός ύδρευσης Σπάρτης, είναι έργα που ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός υπάρχει γιατί πολλά ακόμη έργα τα όποια είχαν μελετηθεί και ενταχθεί σε προγράμματα κατά την θητεία της δημοτικής αρχής Βαλιώτη, κινδυνεύουν να απενταχθούν!

Αυτά είναι, ενδεκτικά, η βιοκλιματική αναβάθμιση του Ξενία ύψους 2.800.000€, ένα έργο σταθμός για την κεντρική Σπάρτη, η αντιπλημμυρική θωράκιση Μυστρά ύψους 1.000.000€, έργο πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του, η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού γυμναστηρίου (κλειστό μπάσκετ) ύψους 1.000.000€, ζητούμενο από την αθλητική κοινότητα εδώ και χρόνια, κ.α. Έχουν επίσης σημαντικά καθυστερήσει και οι ανατεθειμένες μελέτες για τις διανοίξεις οδών εντός του ιστού της πόλης.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Βαγγέλης Βαλιώτης κάνει λόγο για την ανάγκη ο δήμος Σπάρτης να μην αδιαφορεί για τα προβλήματα του ανέργου, του αγρότη, του υπαλλήλου, της νεολαίας μας, της τρίτης ηλικίας, των ΑμεΑ. Την ανάγκη να διαχειρίζεται με σύνεση, εντιμότητα και πλήρη διαφάνεια τα ζητήματα του Δήμου. Να διεκδικεί την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και από χρηματοδοτικά εργαλεία για την δημιουργία μεγάλων έργων. Να υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών, κ.α.

Όλα τα παραπάνω, που με μια πρώτη αποτίμηση αφορούν και μάλλον ξεπερνούν τα 5 εκ. € σε έργα ανεκτέλεστα έργα, που κρατούν τη Σπάρτη και τον Μυστρά πίσω όπως και μελέτες που δεν προχωρούν, καθιστούν την Δημοτική Αρχή Σπάρτης και τον δήμαρχο Πέτρο Δούκα υποχρεωμένους να απαντήσουν συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα και συνθηματικά. Ο πολίτης πρέπει να έχει πραγματική εικόνα της κατάστασης για να εκτιμήσει και να αποφασίσει. Ο Βαγγέλης Βαλιώτης καλεί σε δημόσιο διάλογο, πολίτες, φορείς και συλλογικότητες. Πρόκειται για διάλογο που έπρεπε να έχει ανοίξει εδώ και μήνες εφόσον οι φόβοι για υστέρηση, για απραξία και για στασιμότητα μπορεί και να επιβεβαιωθούν.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις