ΠΑΤΡΑ. Βρήκε τον μπελά της η κόρη του γνωστού πατρινού σκιτσογράφου Τάκη Τζελάτη, καθώς για να μπορέσει να πουλήσει το ακίνητο που κληρονόμησε από την αποβιώσασα μητέρα της θα πρέπει πρώτα να καταβάλλει 157 ευρώ οφειλή στην εφορία που προέρχεται… από το εμβόλιο.

Ο Τάκης Τζελάτης μίλησε στην «Πολιτεία» και εξηγεί πως συνέβησαν όλα:

«Η αγαπημένη μου σύζυγος Κατερίνα διεγνώσθη με οξεία λευχαιμία και δυστυχώς την χάσαμε πέρυσι. Ηταν ασθενής κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ο Δντης της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» Παναγιώτης Ζήκος έστειλε έγγραφο με το οποίο βεβαίωνε πως λόγω της συγκεκριμένης ασθένειας από την οποία έπασχε η Κατερίνα δεν χρειαζόταν να κάνει εμβόλιο. Και δεν το έκανε.

Παρ’ όλα αυτά όμως η γυναίκα μου χρεώθηκε με 100 και 50 ευρώ πρόστιμα, και το τελικό ποσό με τους τόκους είναι πλέον 157 ευρώ. Όταν η κόρη μας προσπάθησε πρόσφατα να πουλήσει ένα ακίνητο (δυάρι) που της είχε αφήσει κληρονομιά η γυναίκα μου και μητέρας της, διαπίστωσε πως η μεταβίβαση – πώληση δεν μπορούσε να γίνει γιατί υπήρχε οφειλή στο Ελληνικό Δημόσιο. Εκτός του ότι υπήρχε το χαρτί από τον γιατρό άρα δεν θα έπρεπε η γυναίκα να κάνει εμβόλιο και φυσικά ούτε να της επιβληθεί πρόστιμο, είναι αδιανόητο και παράνομο αυτό που συνέβη. Να επιβάλλουν ένα τέτοιο πρόστιμο στην αείμνηστη σύζυγό μου και αυτό να «μεταβιβάζεται» στην κόρη μας»!

Ο Τάκης Τζελάτης με την αείμνηστη σύζυγό του Κατερίνα

Ο κ. Τζελάτης περιμένει κάποια αντίδραση των Αρχών, αφού έχει ενημερώσει και για το έγγραφο του γιατρού. Όμως αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Και δεν είναι ζήτημα μεγάλου ποσού;! 157 ευρώ είναι. Όμως είναι άδικο να μην μπορεί η κόρη να πουλήσει ακίνητο αν δεν καταβάλλει εξ ολοκλήρου το συγκεκριμένο ποσό! Θα κάνει ένσταση και στην εφορία έως ότου δικαιωθεί. Στο κάτω κάτω η αείμνηστη Κατερίνα Τζελάτη που «έφυγε» νικημένη από τον καρκίνο δεν όφειλε κατά το νόμο να προβεί σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού covid 19.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις