ΣΠΑΡΤΗ. Θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης έτυχαν, και φέτος, οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλαδά «Η Κελεφίνα», γεγονός που θεμελιώνει τις βάσεις, για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε:

  • Προβολή ντοκιμαντέρ
  • Εκδήλωση τιμής στον Λάκωνα ποιητή Γιάννη Ρίτσο «Ένα ταξίδι στη ζωή και στην ποιητική τέχνη του ποιητή της Ρωμιοσύνης»
  • Αγώνες δρόμου προς τιμή του δικού μας Σπαρταθλητή, Γιώργου Κουλόγιαννη
  • Και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με ένα «Καλοκαιρινό αντάμωμα» των κατοίκων και των φίλων μας, στην κεντρική πλατεία του χωριού μας

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «το ενδιαφέρον του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση, τα θερμά λόγια και το ενθουσιώδες χειροκρότημα, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας, με στόχο να αναδειχθούν η πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία, οι πνευματικές, καλλιτεχνικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ταυτόχρονα με τις φυσικές του ομορφιές.

Συστατικό στοιχείο της επιτυχημένης διοργάνωσης, η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς, «αγκαλιάζοντας» το εγχείρημα και προσφέροντας από τον χρόνο, τη γνώση, την εμπειρία και… την ψυχή τους.

Τους ανθρώπους αυτούς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλαδά.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ», λοιπόν: Στα παιδιά του χωριού και σε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Τους μουσικούς Βαρναβέλια Νίκο – Μαρτόπουλο Γιάννη - Κολοβό Πάνο και , Αλεξοπούλου Μαρία που μας κράτησαν συντροφιά την τελευταία μέρα των εκδηλώσεών μας. To Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, που τα τελευταία χρόνια στηρίζει τις εκδηλώσεις μας. Τους χορηγούς μας, τους δρομείς που με την συμμετοχή τους στους αγώνες δρόμους τίμησαν τον Γιώργο Κουλόγιαννη, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους μουσικούς Γιώργο Παυλάκο, Ειρήνη Χριστοφιλάκη και Σπύρο Κουτσοβασίλη οι οποίοι έσμιξαν αρμονικά τις νότες με την ποίηση και τραγούδησαν με πάθος και ζωντάνια μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, εκπυρσοκροτώντας αισθήσεις και αισθήματα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Σωτήρη Μπάλλα, μέλος της Ερασιτεχνικής Θεατρική Ομάδας Λακωνίας, ο οποίος με τη ζεστή, διαπεραστική φωνή του και την υποκριτική του τέχνη, μας διάβασε κείμενα και απήγγειλε ποιήματα του Λάκωνα ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ.Μπέτα – Δρογκάρη Ευαγγελία και στον κ. Δρογκάρη Κων/νο που από την πρώτη στιγμή αποδέχτηκαν την πρότασή μας και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να αναδείξουν και να φέρουν στο προσκήνιο την μαθητική ζωή του Λάκωνα ποιητή , Γιάννη Ρίτσου.

Μέσα από την άκρως διαφωτιστική και εμπεριστατωμένη ομιλία τους προσέδωσαν κύρος και ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκδηλώσεις μας. Και πάλι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους για τη στήριξη της προσπάθειας, που κατορθώνει να «ανθίζει» σε μια περίοδο κρίσης, φανερώνοντας πως η «συστράτευση» στην υπεράσπιση του πολιτισμού και των αξιών μπορεί, και καταφέρνει να επαναπροσδιορίσει τον ρου των πραγμάτων και την πορεία μας…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις